Voveryte 2009 Lie 25, 16:04
Siūlau prieš pasisakant ir diskutuojant, atidžiai perskaityti visą straipsnį (žinau, ilgas, tačiau labai įdomus) http://gyventisamoningai.lt/2008/03/19/ ... -virtuves/ Taigi, kiek svarbus Jums pasaulis, ar dėl to atsisakytumėte mėsos? o gal jau atsisakėte būtent dėl šių priežasčių? Pasidalinkite nuomonėmis, patirtimi. Tikiuosi, diskusija bus įdomi, be nereikšmingų 'nuvėmimų' ir beargumenčių pasisakymų prieš kažką teigiant 
Paskutinį kartą redagavo Voveryte 2009 Rgp 01, 14:35. Iš viso redaguota 2 kartus.
"You can copy everything, except PEOPLE." Relax. Listen to the sea. Clean your room. Organize your stuff. Calm down. Life is beautiful, when you want it to be beautiful. Be happy.
-

Voveryte
- Moderatorius
-
Oni 2009 Lie 25, 18:58
Voveryte rašė:Neskaitę geriau nepasisakinėkit  Gausit per nosį 
...Ir tema nugrimzdo į užmarštį...  Mano vegetarizmas prasidėjo pirmiausia dėl to, kad nebemačiau prasmės valgyti lavoną, kuris man gyvybiškai nėra būtinas, tačiau kuo toliau, tuo labiau ėmė aiškėti globalinis vegetarizmo (ir, žinoma, visaėdizmo  ) vaidmuo — jau praėjo tie laikai, kai mėsa buvo žmogui reikalinga tam, kad jis išliktų gyvas ir sveikas, tai kam tada be reikalo alinti Žemę? Perėjau tą stadiją, kai galvojau, kad „ai, gi vis tiek aš viena nieko nepakeisiu“ (tiesa, tokios mintys mane aplankydavo pirmosiomis mėsos nevalgymo dienomis ir savaitėmis — ahh, poor Oni) — aš gelbėju gyvenimus 5 karvėms, 20 kiaulių, 29 avių, 760 vištų, 46 kalakutų, 15 ančių, 7 triušių ir pustoniui žuvų. O ką Tu veiki?
-

Oni
- Gera teta
-
-
Voveryte 2009 Lie 25, 19:22
Neseniai mąsčiau pereiti prie vegan, bet suvokiau, kad kol kas neturiu tam valios, be to, mėgstu sūrį, ledus.. Bent jau sumažinau šokolado ir bandelių kiekį savam meniu Ką veikiu? Vegetarė esu  Padedu Žemei. Gyvūnams. O Jūs, Kiti? Pasisakykit gi, vien su Oni diskutuoti čia nėra KĄ. 
"You can copy everything, except PEOPLE." Relax. Listen to the sea. Clean your room. Organize your stuff. Calm down. Life is beautiful, when you want it to be beautiful. Be happy.
-

Voveryte
- Moderatorius
-
dairymilk 2009 Lie 25, 19:37
Išgelbės pasaulį ir be jūsų vegetarizmo.
-
dairymilk
- Dažnas svečias
-
Oni 2009 Lie 25, 19:42
dairymilk rašė:Išgelbės pasaulį ir be jūsų vegetarizmo.
Sėkmės, bandant pateisinti savo nevalingumą. Argumentai welcome.
-

Oni
- Gera teta
-
-
dairymilk 2009 Lie 25, 20:03
Palauk, iš ko sprendi, kad aš nevalingas?
-
dairymilk
- Dažnas svečias
-
Oni 2009 Lie 25, 20:34
dairymilk rašė:Palauk, iš ko sprendi, kad aš nevalingas?
Palauk, iš ko sprendi, kad išgelbės pasaulį ir be mūsų vegetarizmo?
-

Oni
- Gera teta
-
-
Erebus 2009 Lie 25, 21:29
Oni rašė:Voveryte rašė:Neskaitę geriau nepasisakinėkit  Gausit per nosį 
...Ir tema nugrimzdo į užmarštį...  Mano vegetarizmas prasidėjo pirmiausia dėl to, kad nebemačiau prasmės valgyti lavoną, kuris man gyvybiškai nėra būtinas, tačiau kuo toliau, tuo labiau ėmė aiškėti globalinis vegetarizmo (ir, žinoma, visaėdizmo  ) vaidmuo — jau praėjo tie laikai, kai mėsa buvo žmogui reikalinga tam, kad jis išliktų gyvas ir sveikas, tai kam tada be reikalo alinti Žemę? Perėjau tą stadiją, kai galvojau, kad „ai, gi vis tiek aš viena nieko nepakeisiu“ (tiesa, tokios mintys mane aplankydavo pirmosiomis mėsos nevalgymo dienomis ir savaitėmis — ahh, poor Oni) — aš gelbėju gyvenimus 5 karvėms, 20 kiaulių, 29 avių, 760 vištų, 46 kalakutų, 15 ančių, 7 triušių ir pustoniui žuvų. O ką Tu veiki?
mano nevegetarizmas prasidejo nuo to, kad paragavau kumpio ir man labai patiko. toliau supratau, kad jeigu nebuciau buves nevegetaras tie 5 karviu, 20ies kiauliu, 29 aviu, 760 vistu, 46 kalakutu, 15 anciu, 7 triusiu ir pustonio zuvu apskritai nebutu egzistave! jie nebutu nugyvene net ir to trumpo gyvenimelio. o dar visi tie fermeriai kurie pramaitina savo seimas dirbdami gyvuliu auginimo/perdirbimo pramoneje. na ir paskutinis argumentas uzh mesos valgyma man buvo Oni fotke. tik siandien supratau ko jinai tokia perbalus ir kresna 
they see me trollin they hatin
-

Erebus
- Rašytojas
-
Voveryte 2009 Lie 25, 21:38
Erebus rašė:mano nevegetarizmas prasidejo nuo to, kad paragavau kumpio ir man labai patiko. toliau supratau, kad jeigu nebuciau buves nevegetaras tie 5 karviu, 20ies kiauliu, 29 aviu, 760 vistu, 46 kalakutu, 15 anciu, 7 triusiu ir pustonio zuvu apskritai nebutu egzistave! jie nebutu nugyvene net ir to trumpo gyvenimelio. o dar visi tie fermeriai kurie pramaitina savo seimas dirbdami gyvuliu auginimo/perdirbimo pramoneje. na ir paskutinis argumentas uzh mesos valgyma man buvo Oni fotke. tik siandien supratau ko jinai tokia perbalus ir kresna 
Tema ne apie Oni ir ne apie tai, kodėl valgai mėsą. Perskaityk mano pirmą postą iš naujo ^^^
-

Voveryte
- Moderatorius
-
Erebus 2009 Lie 25, 21:55
buk rami skaiciau ir straipsni ir posta Taigi, kiek svarbus Jums pasaulis, ar dėl to atsisakytumėte mėsos? o gal jau atsisakėte būtent dėl šių priežasčių? Pasidalinkite nuomonėmis, patirtimi.
atsakau: svarbus ne tiek, kad del jo atsisakyciau mesos.
-

Erebus
- Rašytojas
-
Oni 2009 Lie 25, 22:03
Erebus rašė:mano nevegetarizmas prasidejo nuo to, kad paragavau kumpio ir man labai patiko. toliau supratau, kad jeigu nebuciau buves nevegetaras tie 5 karviu, 20ies kiauliu, 29 aviu, 760 vistu, 46 kalakutu, 15 anciu, 7 triusiu ir pustonio zuvu apskritai nebutu egzistave! jie nebutu nugyvene net ir to trumpo gyvenimelio. o dar visi tie fermeriai kurie pramaitina savo seimas dirbdami gyvuliu auginimo/perdirbimo pramoneje. na ir paskutinis argumentas uzh mesos valgyma man buvo Oni fotke. tik siandien supratau ko jinai tokia perbalus ir kresna 
 Jei nejuokavai, tai šiaip jau mėsai auginamų gyvulių egzistavimą sunku pavadinti gyvenimu. Verčiau jau nebūtų visai gimę — o kam? Išnyks?  Šernai neišnyks gi dėl to, kad nebevalgysim kiaulienos, o mėsinės kiaulės evoliucijoje bet kuriuo atveju taip ir liks beverte atauga. P. S. Tapus vegetare priaugau svorio šiaip jau. : )
-

Oni
- Gera teta
-
-
Erebus 2009 Lie 25, 22:39
bukit jus vegetarais, man netrugdot  bet vovere, jeigu savo vegetarizma argumentuosi vien aplinkosauga tai malonek atsisakyti skalbimo milteliu, muilo, dantu pastos, aerozoliu, bet kokio motorinio transporto ir elektros irenginiu naudojimo. gerai? 
-

Erebus
- Rašytojas
-
Voveryte 2009 Lie 25, 23:57
Erebus rašė:bukit jus vegetarais, man netrugdot  bet vovere, jeigu savo vegetarizma argumentuosi vien aplinkosauga tai malonek atsisakyti skalbimo milteliu, muilo, dantu pastos, aerozoliu, bet kokio motorinio transporto ir elektros irenginiu naudojimo. gerai? 
Nusišnekėjai  Ši tema nebuvo sukurta argumentuoti mano vegetarizmą, tą puikiai padariau senojoje temoje apie vegetarizmą, tuo labiau, kad argumentų yra daugiau nei aplinkosauginis.. 
-

Voveryte
- Moderatorius
-
Oni 2009 Lie 26, 00:39
Erebus rašė:bukit jus vegetarais, man netrugdot  bet vovere, jeigu savo vegetarizma argumentuosi vien aplinkosauga tai malonek atsisakyti skalbimo milteliu, muilo, dantu pastos, aerozoliu, bet kokio motorinio transporto ir elektros irenginiu naudojimo. gerai? 
Geriau jau BENT KUO prisidėti prie aplinkosaugos.
-

Oni
- Gera teta
-
-
Erebus 2009 Lie 26, 00:41
Voveryte rašė:Erebus rašė:bukit jus vegetarais, man netrugdot  bet vovere, jeigu savo vegetarizma argumentuosi vien aplinkosauga tai malonek atsisakyti skalbimo milteliu, muilo, dantu pastos, aerozoliu, bet kokio motorinio transporto ir elektros irenginiu naudojimo. gerai? 
Nusišnekėjai  Ši tema nebuvo sukurta argumentuoti mano vegetarizmą, tą puikiai padariau senojoje temoje apie vegetarizmą, tuo labiau, kad argumentų yra daugiau nei aplinkosauginis.. 
nenusisnekejau, o tu kaip visada pasakei A, bet nepasakei B. net temos pavadinimas yra aliuzija i aplinkosauga ir daugiau jokiu kitu argumentu nepateikei tik pasakei kad jie yra. aciu, nezinojau!  Oni rašė:Erebus rašė:bukit jus vegetarais, man netrugdot  bet vovere, jeigu savo vegetarizma argumentuosi vien aplinkosauga tai malonek atsisakyti skalbimo milteliu, muilo, dantu pastos, aerozoliu, bet kokio motorinio transporto ir elektros irenginiu naudojimo. gerai? 
Geriau jau BENT KUO prisidėti prie aplinkosaugos.
tai gerai tada, as nuo rytojaus nebenaudosiu aerozoliu 
-

Erebus
- Rašytojas
-
phizx 2009 Lie 26, 12:15
Manau zmogui visu pirma reikia maitintis sveikai. Ties kuria vieta mesos nevalgymas yra sveikas net nezinau. Geriau rimtai atsisakykit aerozolio, daugiau naudos bus.
-
phizx
- Vietinis veikėjas
-
Imagine 2009 Lie 26, 12:58
Neužteko kantrybės perskaityti viso straipsnio, tačiau mintį pagavau... Nesu baisi mėsaėdė, būna ilgai nevalgau mėsos, apie tai tiesiog negalvoju, taip tiesiog išeina.. ir taip pagrinde pas mane vištiena. Tačiau visiškai atsisakyti mėsos negalėčiau, juk skanu... 
-

Imagine
- Moderatorius
-
Voveryte 2009 Lie 26, 14:23
Erebus rašė:nenusisnekejau, o tu kaip visada pasakei A, bet nepasakei B. net temos pavadinimas yra aliuzija i aplinkosauga ir daugiau jokiu kitu argumentu nepateikei tik pasakei kad jie yra. aciu, nezinojau!
Į temą atsakei, ačiū. Ko dar nori? Jau eini į offtopicus. Man čia tokių nereikia. Pasikartosiu, jei nesupranti, - nepateikiau kitų argumentų, nes tema ne apie argumentus!!! phizx rašė:Manau zmogui visu pirma reikia maitintis sveikai. Ties kuria vieta mesos nevalgymas yra sveikas net nezinau. Geriau rimtai atsisakykit aerozolio, daugiau naudos bus.
Ar perskaitei straipsnį? Paskaityk bent vieną iš paskutinių pastraipų. Tada pasidomėk šaltiniais, ir TADA TEIK, kad mėsos nevalgyti yra nesveika. Tuo labiau, jeigu NEŽINAI, kam išvis sakai kažką? Imagine rašė:Neužteko kantrybės perskaityti viso straipsnio, tačiau mintį pagavau... Nesu baisi mėsaėdė, būna ilgai nevalgau mėsos, apie tai tiesiog negalvoju, taip tiesiog išeina.. ir taip pagrinde pas mane vištiena. Tačiau visiškai atsisakyti mėsos negalėčiau, juk skanu... 
Man irgi skanu. Tačiau esu etinė vegetarė. Tačiau dabar yra argumentas, dėl kurio galima pasiaukot ir nebevalgyt - padėt Žemei atsigauti.. Nebent Jums dzin, kad po 20-ies metų pro langą pamatysit cunamį ar tornadą  O gal ir greičiau.. Galų gale, jeigu įrodoma, kad galime nevalgant mėsos išvengti visų globalinių katastrofų, kodėl gi neprisidėti? Ir vėl atsuksim nugarą patys sau?
-

Voveryte
- Moderatorius
-
Imagine 2009 Lie 26, 14:40
Manau yra daug didesnių ekologinių problemų, nei mėsos valgymas.. 
-

Imagine
- Moderatorius
-
Voveryte 2009 Lie 26, 14:44
Imagine rašė:Manau yra daug didesnių ekologinių problemų, nei mėsos valgymas.. 
Tai matyt visgi straipsnio neskaitei, nes ten puikiai atspindima kiek daug lemia vien mėsos vartojimas. Tai kaip manai, kokia yra didesnė ekologinė problema tuomet?
-

Voveryte
- Moderatorius
-
Imagine 2009 Lie 26, 14:50
Taip viso straipsnio neperskaičiau  bet būtinai jį užbaigsiu... na didelės pagrindinės ekologinės problemos, šiūkšlės, vandens užterštumas, išmetamosios dujos ir pan. straipsnį skaityti tikrai pabaigsiu, tiesiog dabar negaliu susikaupt 
-

Imagine
- Moderatorius
-
Voveryte 2009 Lie 26, 15:02
Imagine rašė:Taip viso straipsnio neperskaičiau  bet būtinai jį užbaigsiu... na didelės pagrindinės ekologinės problemos, šiūkšlės, vandens užterštumas, išmetamosios dujos ir pan. straipsnį skaityti tikrai pabaigsiu, tiesiog dabar negaliu susikaupt 
Tame ir esmė, kad straipsnyje parodo statistiką, KIEK mėsos vartojimas TERŠIA VANDENĮ ir dėl jos vartojima IŠEINA IŠMETAMŲJŲ DUJŲ ir KOKIŲ.  Paskaityk iki galo 
-

Voveryte
- Moderatorius
-
Oni 2009 Lie 26, 15:05
Imagine rašė:Taip viso straipsnio neperskaičiau  bet būtinai jį užbaigsiu... na didelės pagrindinės ekologinės problemos, šiūkšlės, vandens užterštumas, išmetamosios dujos ir pan. straipsnį skaityti tikrai pabaigsiu, tiesiog dabar negaliu susikaupt 
Aha, dar paminėkim tokias sunkiai įveikiamas problemas kaip globalinis atšilimas ir, nusprendę, kad vis tiek mes čia bejėgiai, išvis nieko nedarykim?  C'mon, žmonės.
-

Oni
- Gera teta
-
-
Imagine 2009 Lie 26, 15:17
Na va prisiverčiau ir perskaičiau straipsnį Supratau, kad vienas žmogus atsisakęs mėsos per metus išskirs 1tona mažiau co2. Suprantu ką norite pasakyti, tačiau tai turi įvykti masiškai visame pasaulyje, kad gyvūlininkystės pramonė sustotų.. mano maisto racioną pagrinde sudaro ryžiai, bulvės, vaisiai, daržovės, grybai, kitos kruopos, tačiau įeina ir kiaušiniai bei pieno produktai - kaip varškė, sūris, pienas, jogurtai, sviestas ir pan. Iš mėsos pagrinde įeina vištiena arba vegetarinis faršas  na dar dešrelės karts nuo karto.. 
-

Imagine
- Moderatorius
-
Erebus 2009 Lie 26, 15:18
maistas man didziausias gyvenimo malonumas  net sexas antroje vietoje lieka  tikrai niekad neatsisakysiu mesos vien del tarsos.. yra dalyku be kuriu dar galiu gyvent, visokie chemijos produktai, va visus metus ant dviracio vazinejau.. bet valgyt noriu normaliai!
-

Erebus
- Rašytojas
-
phizx 2009 Lie 26, 15:25
Isvis, man kaip sportuojanciam zmogui atsisakyti mesos, butu tas pats kas pradeti rukyti arba tapti alkoholiku. Taip kad apie sveikuma galit nebeaiskint. O straipsnis: kazkokia nesamone. Tikrai tas "pasaulio gelbejimas" turi vykti masiskai. Kad tu ir tavo draugai bus vegetarai ir taip gadinsis savo organizma, nieko nenulems.
-
phizx
- Vietinis veikėjas
-
Voveryte 2009 Lie 26, 15:28
Erebus rašė:maistas man didziausias gyvenimo malonumas  net sexas antroje vietoje lieka  tikrai niekad neatsisakysiu mesos vien del tarsos.. yra dalyku be kuriu dar galiu gyvent, visokie chemijos produktai, va visus metus ant dviracio vazinejau.. bet valgyt noriu normaliai!
Kadangi maistas svarbiau nei tarša, tai tu išvis tuoj nebegalėsi gyvent, net valgyt nebegalėsi, nepagalvojai?? Suprantu ką norite pasakyti, tačiau tai turi įvykti masiškai visame pasaulyje, kad gyvūlininkystės pramonė sustotų..
Taip, bet kadangi tu viena nieko nepakeisi, tai ir neprisidėsi prie mūsų ar ne? Visi juk šitaip mąsto, ir visi neprisideda  Nu gerai yra tokių kaip Erebus, kur maistas svarbiau už gyvybę 
-

Voveryte
- Moderatorius
-
Erebus 2009 Lie 26, 15:41
Voveryte rašė:Erebus rašė:maistas man didziausias gyvenimo malonumas  net sexas antroje vietoje lieka  tikrai niekad neatsisakysiu mesos vien del tarsos.. yra dalyku be kuriu dar galiu gyvent, visokie chemijos produktai, va visus metus ant dviracio vazinejau.. bet valgyt noriu normaliai!
Kadangi maistas svarbiau nei tarša, tai tu išvis tuoj nebegalėsi gyvent, net valgyt nebegalėsi, nepagalvojai?? Suprantu ką norite pasakyti, tačiau tai turi įvykti masiškai visame pasaulyje, kad gyvūlininkystės pramonė sustotų..
Taip, bet kadangi tu viena nieko nepakeisi, tai ir neprisidėsi prie mūsų ar ne? Visi juk šitaip mąsto, ir visi neprisideda  Nu gerai yra tokių kaip Erebus, kur maistas svarbiau už gyvybę 
o galima paklaust kokiais DAR budais tu saugai gamta? kad ir dabar naudodama elektra tu gamtai tikrai nepadedi. taip kad jeigu tikrai esi tokia susirupinus pradek vengti absoliuciai VISKO kas zhaloja gamta, va tada tavo argumentai tures svorio. Nu gerai yra tokių kaip Erebus, kur maistas svarbiau už gyvybę 
gerai kad yra tokiu kaip ziurkyte, kuriem gamta svarbi tik iki tol, kol tai labai nesikerta su ju interesais. davai pradek nebenaudoti elektros irenginiu, nes elektros gamyba zeme tersia n kartu daugiau negu gyvuliai. veidmaine.
-

Erebus
- Rašytojas
-
Voveryte 2009 Lie 26, 15:51
Profesorius. Jei eisi kartu su manim į mišką gyvent, tai nebenaudosiu elektros 
Paskutinį kartą redagavo Voveryte 2009 Lie 26, 16:12. Iš viso redaguota 1 kartą.
-

Voveryte
- Moderatorius
-
Imagine 2009 Lie 26, 15:55
Voveryte rašė:Suprantu ką norite pasakyti, tačiau tai turi įvykti masiškai visame pasaulyje, kad gyvūlininkystės pramonė sustotų..
Taip, bet kadangi tu viena nieko nepakeisi, tai ir neprisidėsi prie mūsų ar ne? Visi juk šitaip mąsto, ir visi neprisideda
Mėsa man nėra gyvybiškai svarbi, tačiau pieno produktų atsisakyti negaliu.. negaliu būt gyva vien tik daržovėmis..  o dėl žuvies ją galiu pasigaut ežere ir išsikept ant laužo ir gamta nebus teršiama 
-

Imagine
- Moderatorius
-
Voveryte 2009 Lie 26, 16:14
Imagine rašė:Voveryte rašė:Suprantu ką norite pasakyti, tačiau tai turi įvykti masiškai visame pasaulyje, kad gyvūlininkystės pramonė sustotų..
Taip, bet kadangi tu viena nieko nepakeisi, tai ir neprisidėsi prie mūsų ar ne? Visi juk šitaip mąsto, ir visi neprisideda
Mėsa man nėra gyvybiškai svarbi, tačiau pieno produktų atsisakyti negaliu.. negaliu būt gyva vien tik daržovėmis..  o dėl žuvies ją galiu pasigaut ežere ir išsikept ant laužo ir gamta nebus teršiama 
Teisingai. Aš irgi nesu veganė, todėl ir neagituoju tapti veganais. Taip, žuvį galime patys pasigauti. Nes perkant žuvį iš parduotuvės ir palaikant dirbtinį žuvies veisimą, mes prisidedam prie vandens taršos.
-

Voveryte
- Moderatorius
-
Erebus 2009 Lie 26, 16:31
Voveryte rašė:Profesorius. Jei eisi kartu su manim į mišką gyvent, tai nebenaudosiu elektros 
hahahaha ziurekit kaip greitai pasibaigia jos noras saugoti gamta. taip kad nepisk proto su savo gerais norais, pati atsisakai tik to, kas tau patogu.
-

Erebus
- Rašytojas
-
Voveryte 2009 Lie 26, 16:55
Erebus rašė:Voveryte rašė:Profesorius. Jei eisi kartu su manim į mišką gyvent, tai nebenaudosiu elektros 
hahahaha ziurekit kaip greitai pasibaigia jos noras saugoti gamta. taip kad nepisk proto su savo gerais norais, pati atsisakai tik to, kas tau patogu.
Atsiprašau, kad neišvardinau, kaip aš dar saugau gamtą  Jetus. Gi ne Lietuvoj gyvenu, tai turėtų būt savaime aišku, kad rūšiuoju šiukšles  T.P. nešiukšlinu, stengiuosi maisto nenuleisti kartu su vandeniu, su elektros energija kovoja visas pasaulis, ypatingai Suomija  Tuo labiau, kad savo karjerą ruošiuosi sieti su 'environmental business', šios temos turėsime daug per mano studijas. Mano argumentas dėl mėsos nevartojimo turi vieną pranašumą - aš siūlau TIK vieną dalyką, kuris išgelbėtų mus nuo globalinio atšilimo. T.y., šio vieno dalyko pakaktų  Bet kadangi tu nori man suversti visą kaltę, tai aš turiu visiškai nieko nevartoti tava galva, kas šiuo atveju jau yra prasilenkimas su logika ir argumentų neturėjimas 
Paskutinį kartą redagavo Voveryte 2009 Lie 26, 16:57. Iš viso redaguota 1 kartą.
-

Voveryte
- Moderatorius
-
dairymilk 2009 Lie 26, 16:57
Voveryte rašė:Man irgi skanu. Tačiau esu etinė vegetarė. Tačiau dabar yra argumentas, dėl kurio galima pasiaukot ir nebevalgyt - padėt Žemei atsigauti.. Nebent Jums dzin, kad po 20-ies metų pro langą pamatysit cunamį ar tornadą  O gal ir greičiau.. Galų gale, jeigu įrodoma, kad galime nevalgant mėsos išvengti visų globalinių katastrofų, kodėl gi neprisidėti? Ir vėl atsuksim nugarą patys sau?
Naftos produktų naudojimas yra pagrindinė klimato atšilimo priežastis. Nenaudokime naftos produktų ir nebus klimato atšilimo. Čia mėsos valgymas ne prieko. O po dvidešimties metų jau turėtų būti plačiai paplitę vandeniliu varomi automobiliai, vėjo jėgainės, saulės jėgainės ir tt, ty kas į atmosferą neišmeta jokių nuodingų dujų. Taigi kaip minėjau išgelbės pasaulį ir be vegetarų. Ir dar, čia tas "Vegetarizmas - Galimybė išgelbėti Pasaulį!" skamba perdaug dramatiškai ir sureikšmintai. Kas tikrai pristabdytų ar visai sustabdytų KlIMATO ATŠILIMĄ, tai CO2 emisijų sumažinimas, o ne mėsos nevalgymas.
-
dairymilk
- Dažnas svečias
-
Voveryte 2009 Lie 26, 17:00
dairymilk rašė:Voveryte rašė:Man irgi skanu. Tačiau esu etinė vegetarė. Tačiau dabar yra argumentas, dėl kurio galima pasiaukot ir nebevalgyt - padėt Žemei atsigauti.. Nebent Jums dzin, kad po 20-ies metų pro langą pamatysit cunamį ar tornadą  O gal ir greičiau.. Galų gale, jeigu įrodoma, kad galime nevalgant mėsos išvengti visų globalinių katastrofų, kodėl gi neprisidėti? Ir vėl atsuksim nugarą patys sau?
Naftos produktų naudojimas yra pagrindinė klimato atšilimo priežastis. Nenaudokime naftos produktų ir nebus klimato atšilimo. Čia mėsos valgymas ne prieko. O po dvidešimties metų jau turėtų būti plačiai paplitę vandeniliu varomi automobiliai, vėjo jėgainės, saulės jėgainės ir tt, ty kas į atmosferą neišmeta jokių nuodingų dujų. Taigi kaip minėjau išgelbės pasaulį ir be vegetarų. Ir dar, čia tas "Vegetarizmas - Galimybė išgelbėti Pasaulį!" skamba perdaug dramatiškai ir sureikšmintai. Kas tikrai pristabdytų ar visai sustabdytų KlIMATO ATŠILIMĄ, tai CO2 emisijų sumažinimas, o ne mėsos nevalgymas.
Su nafta jau kariaujama ir mažinamas jos naudojimas, tačiau su mėsa niekas nedaroma, todėl ir agituoju. Taipogi siūlau paskaityti straipsnį, kad neskambėtų per daug sureikšmintai  tai CO2 emisijų sumažinimas, o ne mėsos nevalgymas
Proto bokšte, mėsos nevalgymas ženkliai sumažintų CO2 ir metaną, kuris šiuo atveju dar labiau kenksmingas nei CO2. Juk sakiau paskaityti straipsnį prieš vaizduojant protingus. Ir dar argumentai būtų neprošal, jeigu nesutinki su straipsnyje pateikta statistika.
-

Voveryte
- Moderatorius
-
Grįžti į Žmogus, visuomenė ir kultūra
Registruoti vartotojai: Bing [Bot], Google [Bot]
|

Skelbimai »
» Nekilnojamas turtas
» Statyba
» Siūlo darbą
» Kompiuteriai