Imbieras rytu medicinoj beveik panaceja.. nuo skrandzio, kvepavimo ligu, imuniteto stiprinimui, kraujospudziui kelti, kraujotakai gerinti, stiprina tiek fiziskai tiek psichiskai… net nuo juros ligos ir cituoju knygute "tiem kuriem viskas neskanu":)
Parduotuvej radau imbieriniu saldainiu… skonis panasus i marmeladiniu saldainiu su pipirais 🙂 bet kai pripranti, tai keleta per diena tikrai faina suvalgyt..
O gal kas zinot kaip pasigamint tokiu?
Ir gal kas turit gera imbieriniu sausainuku recepta?
5 Responses to “Imbieras.Imbiero saldainiai/sausainiai :)”
fuj kaip slykstu tas imbieras
:bee:
nu man tai imbieras neskykstu,man ypac patinka ju kvapas,ir megstu imbiero arbata gerti…ir sveika
Imbieriniai sausainiai
2 kiausiniai,
2 tryniai,
250 gr cukraus,
250 gr miltų,
1 arb.šaukštelis malto imbiero,
kepimo miltelių.
Išplakti trynius, kiaušinius ir cukrų, įdėti imbierą, kepimo miltelius, sumaišytus su miltais, išminkyti tešlą. Iškočioti ploną blyną, išpjauti su formelėmis sausainius (arba supjaustyt stačiakampiais) ir palikt bent 2 valandom apdžiūti (geriau per naktį). Kepti nekarštoje orkaitėje.
Iškepti jie būna kietoki, bet tokio tipo sausainius paprastai rekomenduojama laikyti metalinėse dėžutėse (gal tiktų ir celofaninis maišelis), jie po kurio laiko suminkštėja jei kas turi kantrybės laukti.
Tie patys sausainiai:
Imbieriniai sausainiai
50 g sviesto, 100 g cukraus, 200 g miltu, 1 kiaušinis, 2 šaukštai malto imbiero, pusė šaukštelio cinamono, pusė šaukštelio kepimo miltelių
Sviestą išsukti iki purumo. Dėti kiaušinį ir prieskonius. Berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkyti tešlą ir nakčiai padėti į šaldytuvą.
Iškočioti labai plonai ir supjaustyti kvadratėliais. Kepti neilgai ( greitai dega), sviestu išteptoje skardoje.
Kristute, Imbieriniai sausainukai, 2005 11 14 18:40
Kažkada pažadėjau imbireinių sausainių receptą.
Juo labai nuostabiai kepa mano draugė – receptą davė ir man.
Taigi Vaivos imbieriniai sausainukai
3 kiaušiniai, 150 gramų sviesto, 600 gramų miltų, 150 gramų cukraus, 6 šaukšteliai džiovinto imbiero, 1,5 šaukštelio cinamono, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, kradamono, gvazdikėlių…
Viską sumaišyti, tešlą palaikyti šaldytuve bent per nakti. Iškočioti kuo ploniau, tada lakštą perkelti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, suojaustyti lakštais. Kepti 80 laipsnių temperatūroje, kol iškeps…
RADAU DELFI KOMENTARU
Dariukas rašė:
gerina virskinima, salina dujas, salina ivairius skausmus, nuo apsinuodijimu, gerina kraujotaka, keliakraujospudi, gerina atminti, stiprina imuniteta, stiprina organizma tiek esant fiziniams kruviams tiek stresam, nuo juros ligos, nuo sanariu skausma, padeda esant alergijai, odos ligoms, pirma priemone esant priesinfarktiniai busenai. labai veiksminga antimikrobine – priesvirusine medziaga.. ir dar daug ka gero daro:) zodziu rytu panaceja..
O kad nuo gerkles skausmo labai gerai ir pati isbandziau ir drauges ta pati sake 🙂
beje foto (avatare) geriu raudonaja arbata su imbieru ir apelsinu ziedais.. skonis pasakiskas..
aciu minesota uz receptukus..
Tai kaip tie aka mermaladiniai-imbieriniai saldainiai gaminasi? gal kas zinot?
noriu imbieriniu saldainiu recepto 🙁