tai va aiskinama , kad juros kopustai puikus jodo saltinis
nusipirkt galima geriausiu atveju dziovintus , taigi man idomu
kaip toks lakus dalykas kaip jodas neisgaruoja dziovinant juros kopustus
o gal tai tik apgaule apie dziovintu ar kitaip apdorotu juros kopustu verte
?
16 Responses to “Jodas”
avietinis_ debeselis rašė:
Džiovintų? Pardavinėja ir nedžiovintų su actu arba majonezu lygtais… 🙂
su majonezu ir actu hernia ..vengiu as mojonezo ir acto be reikalo didelio:)
o ka su jais daryti jei jie dar dziovinti?
nuomone rašė:
buna kaip preiskoniai susmulkinti, tai bert i pateikalus , uzbarstyt ant salotu ir t.t.
buna ilgi dziovinti , tai atmirkyt papjaustyt ir imaisyt i koki patiekala ..pvz i farsa ar padazui ar salotom juros kopustu …
suaugusio zmogaus paros norma 150-180 ugr ( mikrogramu)
stai lentele kiek jodo mikrogramu yra produktuose ( 100 -me gramu):
(Endeminėje aplinkoje, kurioje trūksta jodo)
Motinos pienas Iki 1,3
Geriamasis vanduo 0-0,1
Karvės pienas 0-0,9
Kiaušiniai 1,0-12,5
Sūris 2,6-12
Mėsa 2,1-6,5
Bulvės 0,9-3,1
Svogūnai 1,0-2,6
zodziu, primeciau , kad gaut paros norma – 155 mikrogramus jodo, reiktu suvalgyt:
4 kg bulviu
2 kg mesos
0.5 kg svogunu
1 kg kiausiniu ( 16-20 vnt)
skanaus 🙂
juros kopustu buna ir stiklainiukuose.. aliejumi ar kuo ten jie uzpilti… siaip visai skanu 🙂
laurencija rašė:
jep …paskaiciavau kad toki sloikiuka 250 g reikia suvalgyt kad butu norma gauta
laurencija rašė:
Man tai ne… Žuvim atsiduoda.
ok…
kagi padarom apklausa
kas jau eme valgyt juros kopustus ?:)
oj tu debeseli 😀
manau, kad jodo man truksta 🙂
Jūros kopūstai? galima jų rast įv. salotų sudėty 🙂
avietinis_ debeselis rašė:
jodas yra chemine medziaga, kuri ivairiuose produktuose egzistuoja skirtingose busenose. ir tai tikrai nera apgaule. siaip jodas nera lakus. tu turbut supainiojei su jodo tinktura. bet garuoja spiritas, nes tai spiritinis jodo tirpalas, o spiritas super laki medziaga. dziovintus kopustus vartoti yra geriausia. juos galima susismulkinti ir deti i ivairius maisto gaminius, ant sumustinio pabarstyt ir t.t. ten kur parduotuveje parduoda maisytus su ivairiais majonezais ir actais, tai geriau nepirkt, nes tai nera sveika skrandziui.
na o kodel druska prisotinta jodu tokia nestabili..tiksliau jodas joje ..reikia sandariai laikyt , nedet i gaminama maista?
atsimenu kai dar mokyklon ejau, chemijos mokytoja pasake kad tipo uztenka per diena nedidelio ziupsnelio juodotos druskos i maista kad gaut pakankamai jodo..
bet as kai druskos nevartoju(nebent buna jau ideta, pvz duonoj ir pan) tai nzn kaip cia su manim..gal ir man jodo trukumas 🙂 o seip jei geriu vitaminus gal su jais gaunu kazka (geriu WellMan)..
avietinis_ debeselis rašė:
siaip negirdejau to niekad. mes naudojam ta joduota druska ir i maista dedam, bet nieko blogo, kad it atidaryta pakeli palaikom kartais. manau cia kaip sakant rumours. bet ka gali zinot. atsarga gedos nedaro 🙂