Nors atrodytų, visa virtuvės įranga yra panaši, tačiau iš tikro joks restoranas neišgyventų su buitine technika, kurią naudojame savo įprastose virtuvėse. Tad šiandien pasidomėjome kuo restoranų įranga skiriasi nuo įprastų virtuvių.
Jei abejojate, jog yra skirtumų, pagalvokite apie paprasčiausią šaldiklį. Net jei niekada neteko būti virtuvės užkulisiuose, tikrai matėte filmuose, jog šaldiklis, tai nėra tiesiog poros stalčių skyrius šaldytuvo apačioje. Pramoninis šaldiklis yra visas kambarys, kuriame galima sudėti pačių įvairiausių dydžių produktus, žinoma dažniausiai tai mėsa ir žuvis. Jei reikės, ten tilps ir visa kiaulė. Pramoninis šaldiklis išlaiko nuolatinę šaldymo temperatūrą, yra talpesnis ir didesnis.
Kiti įrenginiai taip pat gerokai skiriasi. Štai pavyzdžiui, indų plovimo mašina gali vizualiai atrodyti tokia pat, bet dideli restoranai renkasi didesnes mašinas, talpinančias daugiau indų. Taip pat juose plaunami indai daug aukštesnėje temperatūroje, tačiau dažnai trumpiau nei esame įpratę namuose. Indų plovimo mašinos plauna po kelis ar keliasdešimt kartų per dieną, tad jos turi atlaikyti daugiau plovimo ciklų nei įprastos skalbimo mašinos.
O štai vieno įrenginio įprasto restoranams, namuose greičiausiai nerasite – tai maisto šildymo įranga. Kadangi restoranuose daug maisto ruošiama vienu metu, labai svarbu užtikrinti, jog to paties patiekalo atskiros dalys į lėkštę klientui patektų vienu metu ir būtų tokios pat temperatūros. Apskritai maistas turi būti patiektas karštas. Tad maisto šildymo įranga, dažniausiai specialūs nuolat karšti stalčiai užtikrina tinkamą maisto temperatūrą.
Lygiai taip pat, priklausomai restorano specifikos, galima rasti daugiau prietaisų, kurių nėra namų virtuvėje. Pavyzdžiui, daug kepantys kepinių, duoną, desertus, turi specialias kepimo krosnis. O štai jei restorano meniu esama picų, tuomet didelė restorano virtuvės dalis yra specialios picų krosnys. Reikia nepamiršti ir specialių grilio krosnių, kuriuose gimsta tikri mėsos stebuklai. O kur dar tešlos minkymo aparatai, plaktuvai, įspūdingo aštrumo ir tvirtumo peilių rinkiniai. Nesuskaičiuojama galybė įrankių ir indų, kurie naudojami restorano veikloje. Beje, visi indai turi būti itin patvarūs, nes turi atlaikyti daugybę skalbimų aukšta temperatūra. Tad pavyzdžiui, renkantis spalvotus indus, svarbu išsirinkti itin kokybiškus, kurių raštai po savaitės nenusiplautų.