2025 11 vasario

22 thoughts on “Padažai

  1. Feja, klausi apie padazus, o pati savo nei vieno neparasei. Gal galetum 😀 .
    Man skanu su spageciais taip:
    Farsa ant keptuves ir paprieskonini, pakepini, uzpili padazo is parduotuves "saldziarugstis kinietiskas" ar kazkas panasaus, maisai, maisai, ir idedi gerokai grietines. Pamaisai, pakepi, jis sutirsteja ir uzpili ant makaronu.
    Nesveika, bet skanu. Ir dar vienas nesveikas patiekalas su makaronais.
    Reikia makaronu – dideliu vamzdziu. Farsa (skanu kalakutienos) sumaisyti su megiamais prieskoniais ir sukisti i makaronus. Imesti juos i verdanti pasudyta vandeni ir apvirti, bet nepervirti, kokias 7 minutes. Isgriebti ir deti i pariebalinta skarda, uzdeti grietines ir pribarstyti tarkuoto surio. Deti 10-15 min i karsta orkaite. Galima troskinti troskintuve ir keisti uzpilus.

  2. O kad būtų sveika ir skanu: tie patys dideli makaronai , varškė , kiaušinis , priedai pagal skonį – cukrus , mirkytos razinos , galima smulkintus abrikosus , cinamonas. Sumaišom masę ir sukišam į makaronų vidų. Verdam. Skanaus.

  3. Reikia pirma apvirt. Prikimstus galima jei idaras neibegs (mesa), o su varske pirma apverdu, tada prikreciu varskes. Bet varskei pirkau ne vamzdzius, o tokias dideles kriaukles. Ir vel ne i tema, bet man budavo labai skanu varskes idaras su "peletrunu". Taip mociute vadindavo prieskonine zole, kuri augo darzelyje, bet dabar nezinau kur jos gauti.

  4. viskas į temą 😆 . Čia jau ne nuo mūsų valios pareis …
    Sakai peletrūnas. Tai gal tos kur labai stiprus kvapas kai patrini?Kažkada teko su žolėm valgyt , na priedai , bet nepagavau kas tokio. Lyg nešė į petražoles , bala žino.

  5. Kai patrini tai stiprokas, bat neastrus, malonus kvapas tinka ir su saldziais patiekalais. Pamatyciau pazinciau – daug saku sakeliu ir daug siauru lapeliu. Nostalgija vaikystei…… 🙂

  6. Jei reikia padazo makaronams, as dazniausiai darausi (jei netingiu zinoma) toki:

    is pradziu i keptuve suberiam susmulkinta kubeliais saliami desros gabaliuka, po kiek laiko suberiam susmulkinta puora (gali but ir svogunas, tik tada jo kur kas maziau reiks), susmulkinta paprika, pievagrybius ir po kiek laiko *

    * galimi 2 budai:
    I – dedame ant virsaus miltu su grietine. Kiek pakepine uzpilame pieno ir maisome.
    II – is pradziu grietine su miltais ir pienu ir viska supilame i keptuve.

    Dabar pastoviai maisome ir valdom prieskonius.
    Kazkur uz 3-7 min. padazas sutirsteja ir galima ji pilti ant makaronu :).

  7. Kai reikia labai greitai. Isspaudziu keliu (2-3) citrinu sultis ant mesos, gerai pamaigau, uzdedu riekelem pjaustytu svogunu nemazai ir prieskoniu. Paminkau, palieku kuriam laikui. Galima kept uz valandos. Bet geriausia marinuoti su majonezu, minksciausia mesa buna.

  8. svarbiausia valgyti sveika ir neriebu maista. Va, man tai patinka kalakutienos saslykai. Tai vasara visada nusiperku is firmines arvi parduotuves kalakutienos ir uzraugiu su majonezu arba kitokiu ingrediantu. Oi , kaip skanu buna:)))

Parašykite komentarą