Kol si forumo dalis neisisiubavo, siulau viska skirstyt: smaliziam, sriubos, padazai, patiekalai is miltu, mesos patiekalai, salotos, gerimai. Jei manote kad sita ideja bloga mano temu flooda trinam, o receptus perkeliam i kita tema 🙂
22 thoughts on “Padažai”
Parašykite komentarą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Feja, klausi apie padazus, o pati savo nei vieno neparasei. Gal galetum 😀 .
Man skanu su spageciais taip:
Farsa ant keptuves ir paprieskonini, pakepini, uzpili padazo is parduotuves "saldziarugstis kinietiskas" ar kazkas panasaus, maisai, maisai, ir idedi gerokai grietines. Pamaisai, pakepi, jis sutirsteja ir uzpili ant makaronu.
Nesveika, bet skanu. Ir dar vienas nesveikas patiekalas su makaronais.
Reikia makaronu – dideliu vamzdziu. Farsa (skanu kalakutienos) sumaisyti su megiamais prieskoniais ir sukisti i makaronus. Imesti juos i verdanti pasudyta vandeni ir apvirti, bet nepervirti, kokias 7 minutes. Isgriebti ir deti i pariebalinta skarda, uzdeti grietines ir pribarstyti tarkuoto surio. Deti 10-15 min i karsta orkaite. Galima troskinti troskintuve ir keisti uzpilus.
O kad būtų sveika ir skanu: tie patys dideli makaronai , varškė , kiaušinis , priedai pagal skonį – cukrus , mirkytos razinos , galima smulkintus abrikosus , cinamonas. Sumaišom masę ir sukišam į makaronų vidų. Verdam. Skanaus.
Čia gi apie padažus tema eina 😆
Geriausias padazas: atsidarai saldytuva. aha, ten randame…ka randame ta ir dedame 😆
Su varske, beje visai taip pat, kaip parase stasys bandziau, man skanu, bet seimyna supeike, net vaikai geriau rinkosi su mesa. Mesedziai!! 😀
ganguro , tik problema su makaronų kietumu , jie nebūna pilnai minkšti ir ypač vidurinė dalis. Buvo minčių pradžioj apvirt , o poto sugrūst turinį …
Reikia pirma apvirt. Prikimstus galima jei idaras neibegs (mesa), o su varske pirma apverdu, tada prikreciu varskes. Bet varskei pirkau ne vamzdzius, o tokias dideles kriaukles. Ir vel ne i tema, bet man budavo labai skanu varskes idaras su "peletrunu". Taip mociute vadindavo prieskonine zole, kuri augo darzelyje, bet dabar nezinau kur jos gauti.
viskas į temą 😆 . Čia jau ne nuo mūsų valios pareis …
Sakai peletrūnas. Tai gal tos kur labai stiprus kvapas kai patrini?Kažkada teko su žolėm valgyt , na priedai , bet nepagavau kas tokio. Lyg nešė į petražoles , bala žino.
Kai patrini tai stiprokas, bat neastrus, malonus kvapas tinka ir su saldziais patiekalais. Pamatyciau pazinciau – daug saku sakeliu ir daug siauru lapeliu. Nostalgija vaikystei…… 🙂
pelėtrūnas , pelūnas , ai , susi ….
Jei reikia padazo makaronams, as dazniausiai darausi (jei netingiu zinoma) toki:
is pradziu i keptuve suberiam susmulkinta kubeliais saliami desros gabaliuka, po kiek laiko suberiam susmulkinta puora (gali but ir svogunas, tik tada jo kur kas maziau reiks), susmulkinta paprika, pievagrybius ir po kiek laiko *
* galimi 2 budai:
I – dedame ant virsaus miltu su grietine. Kiek pakepine uzpilame pieno ir maisome.
II – is pradziu grietine su miltais ir pienu ir viska supilame i keptuve.
Dabar pastoviai maisome ir valdom prieskonius.
Kazkur uz 3-7 min. padazas sutirsteja ir galima ji pilti ant makaronu :).
grybu padazas, kuri kartais ir viena suvalgau be jokio kito priedo 🙂
* jei svyla grybai – sumazinti ugni ir prideti dar viena sauksteli grietines.
O gal kas galetu saslykui pamarinuot pasiulyt koki skanu isbandyta receptuka? 🙂
Kai reikia labai greitai. Isspaudziu keliu (2-3) citrinu sultis ant mesos, gerai pamaigau, uzdedu riekelem pjaustytu svogunu nemazai ir prieskoniu. Paminkau, palieku kuriam laikui. Galima kept uz valandos. Bet geriausia marinuoti su majonezu, minksciausia mesa buna.
Wampsi rašė:
su kefyru neblogai ir svoguno aisku su pipirais reikia ;]
Aluj greitai gan užsimarinuoja. Po kelių valandų jau galima kept.
vynas neblogai , gali būti ir savadarbis , tokiam reikalui ne gaila. Skonis kitoks.
Oni rašė:
😀
Nu joa padazai tai skanumelis.Jei ne per daug riebus. 🙂
kepant saslykus slakstyt alum galima,skanu.
Bet kaip marinatas..negirdejau dar 🙂 tik reikia ilgai palaikyt kad susigertu
Svarbiausia viskas su saiku 🙂
svarbiausia valgyti sveika ir neriebu maista. Va, man tai patinka kalakutienos saslykai. Tai vasara visada nusiperku is firmines arvi parduotuves kalakutienos ir uzraugiu su majonezu arba kitokiu ingrediantu. Oi , kaip skanu buna:)))