klausyk, o sraigės tinka? susidomėjau aš jomis, tai susiradau kaip jas paruošti ir keleta receptų. žinau, teme apie sraiges yra, bet ten receptų niekas nerašė, tad savo surastus čia įdėti nusprendžiau
Patiekalai iš sraigių
Kulinarijoje naudojamos taip vadinamos burgundiškos arba vynuoginės sraigės, turinčios baltą mėsą. Sraigių paruošimas Jeigu sraigės yra aktyvioje būsenoje, tai prieš naudojant jas, joms skiriamas 10-15 dienų badavimo laikotarpis. Po to, pabarsčius druska, patikrinamas sraigių gyvybingumas . Išmetamos tos sraigės, kurios jau neišskiria gleivių (negyvos arba mažai gyvybingos ). Sraigių kriauklės nuvalomos šepetėliu, gerai praplaunamos vandeniu ir sudedamos į verdantį vandenį numarinimui (maždaug 10-15 min. ). Vėliau kiekviena sraigė peilio galu išimama iš kriauklės , nupjaunama minkštoji sraigių kūno dalis (taip vadinama koja) ir tuo pat metu išimamos žarnos . Tokiu būdu nuvalytos sraigės pabarstomos druska ir gerai išmaišomos tam, kad galutinai išsiskirtų gleivės . Tada sraigės kelis kartus praplaunamos parūgštintu vandeniu (1-2 arbatiniai šaukšteliai 70 proc. acto litrui vandens). Kaip virti sraiges Nuvalytas sraiges sudėti į puodą ir užpilti nedidelio pasūdyto vandens kiekiu, pridėti prieskonių ir virti 2-3 valandas, periodiškai papildant vandens. Prie išvirtų sraigių paduoti krienus acte. Porcija vienam žmogui – keturios sraigės .
Sraigė su įdaru Produktai: 200 g (10 vnt.) sraigių , pusantro litro vandens, 80 g daržovių, 1-2 kiaušiniai, 150 g ančiuvių, 40 g sumaltų džiūvėsėlių, 2 valgomieji šaukštai pieno, pipirai, petražolės, 30 g sutrintų džiūvėsėlių .
Ištrinti sviestą, sudėti į jį sumaltus džiūvėsėlius, susmulkintus kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Po to sudėti nuvalytus nuo kaulų ir pratrintus per sietą ančiuvius, pipirus, druską, susmulkintas petražoles ir smulkiai supjaustytas virtas sraiges .Jeigu šis turinys per tirštas , tai galima pridėti šiek tiek pieno.Sraigių kriaukles praplauti ir virti pasūdytame vandenyje 20-30 min. Padaryti iš faršo dešreles ir prikimšti jomis kriaukles .
Tokiu būdu paruoštas kriaukles sudėti į keptuvę ir 10 min. palaikyti orkaitėje. Paruoštas sraiges sudėti į lėkštę ir papuošti petražolėmis.
Vynuoginės sraigės burgundiškai Produktai : 600 g nuvalytų ir išvirtų sraigių , 40 g sviesto, 30 g svogūnų , 50 g duonos trupinių, 100 g kieto patarkuoto sūrio, 15 g petražolių ,1 g maltų juodų pipirų ir 1-2 skiltelės česnako. Sraiges išvirti su prieskoniais , daržovėmis ir išimti mėsą. Paruošti įdarą : pakepti ant sviesto smulkiai supjaustytus svogūnus , pridėti supjaustytos kvietinės duonos , patarkuoto kieto sūrio , česnako , smulkiai supjaustytų petražolių ir truputį nuoviro , kuriame virė sraigės .
Sraigių kriaukles užpilti šiltu vandeniu , įdėti arbatinį šaukštelį sodos ir virti 30 min. Paskui vandenį nupilti , o kriaukles praplauti šaltu vandeniu ir gerai išdžiovinti . Nuovirą, kuriame virė sraigės su daržovėmis , virti ant smarkios ugnies , kad sutirštėtų ir jo kiekis sumažėtų . Į kiekvieną kriauklę įpilti truputį nuoviro , įdėti po 1-2 gabaliukus sraigės mėsos ir užpildyti paruoštu įdaru . Pripildytas kriaukles padėti anga į viršų ant keptuvės arba ugniai atsparios lėkštelės , kurioje yra truputis nuoviro , pabarstyti tarkuotu kietu sūriu ir kepti 10-15 min. orkaitėje iki tol, kol įdaras pasidengia rusva plutele. Paduoti karštas , ant tos pačios keptuvės arba lėkštutės.
Vynuoginės sraigės jūreiviškai Produktai : 2 kg vynuoginių sraigių , 150 g sviesto , 50 g svogūnų , 150 g raudonojo vyno, 500 g svogūnų laiškų, 250 g grybų , aromatiniai žalumynai, malti juodi pipirai, petražolės.
Sraiges išvirti ir išimti mėsą.Pakepti svogūnų laiškus ir į juos sudėti sraigių mėsa .Pridėti druskos pagal skonį ,juodųjų pipirų , raudonojo vyno ir stiklinę nuoviro, kuriame virė sraigės , nuplikintą karštu vandeniu ir pakepta ant sviesto 10-15 min. svogūną,šviežius grybus, supjaustytus į keturias dalis .Puodą uždengti dangčiu ir pastatyti ant silpnos ugnies .Jeigu skystis išvirs, įpilti truputi nuoviro,kuriame virė sraigės.Troškinti 25-30 min… Pabarstyti smulkiai supjaustytomis petražolėmis ir paduoti karštas.
Virtos sraigės su ryžiais Produktai: 2 kg sraigių, 15 g aliejaus, 30 g svogūnų,,25 g tomatų arba 250 g pomidorų ir 250 g. ryžių.
Sraiges išvirti ir išimti mėsą. Pakepti ant aliejaus smulkiai supjaustytus svogūnus ir pridėti tomatų. Sudėti sraigių mėsą ir užpilti nuoviru, kuriame jos virė. Pasūdyti pagal skonį, galima pabarstyti pipirais. Pridėti apvirtų ryžių ir palaikyti orkaitėje 20-25 min. Paduoti karštas arba šaltas.
Virtos sraigės su padažu Produktai : 750 g sraigių mėsos , 25 g garstyčių , 30 g acto, 100 g aliejaus, 1 g juodų maltų pipirų, 15 g petražolių .
Sraiges išvirti ir išimti mėsą. Garstyčias atskiesti actu ir aliejumi, pridėti druskos ir pipirų. Visą turinį maišyti iki sutirštėjimo. Gautą padažą pabarstyti smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Sraigių mėsą padėti į lėkštę ir užpilti padažu.
Skanu ir paprasta.. (vienas is mano megiamu patiekalu)
reikia:
mesos kepsniui
soju padazo (suraus) (galima ir apsieit.. tada prieskoniu pagal skoni)
surio (geriausia picarela)
cesnako
dziuveseliu
kiausinio
aliejaus ir vandens kepimui
mesa ismusam kaip galima ploniau.. geriausia kad storis nevirsytu 2-3 mm
uzpilam soju padazo, itrinam.. mesa turi truputi parusveti (bet netapti tamsiai ruda)
labai smulkiai supjaustom cesnakus.
uzdedame ant mesos (tolygiai pabarstom)
atpjaunam kelis gabaliukus surio (storis apie 4mm). dedam vienu sluoksniu taip, kad uzimtu maziau nei puse kepsnio ploto..
kepsni perlenkiame. apspaudziame krastus.
isplakame kiausini.
merkiame kepsmi i kiausini, voliojame dziuveseliuose.. pakartojam.
apspaudziame rankomis kepsniuka, kad gautusi kaip plutele is dziuvesiu..
i keptuve ipilame truputi aliejaus ir panasiai vandens. kai aliejus pradeda silti dedame kepsni. ant nedideles ugnies, uzdengtoje keptuveje kepame tol kol pagelsta. kol keptuve uzdengta joje turi pakanti garu (buti truputi vandens) tada mesa buna sultingesne. atidengus jei reikia ipilame dar siek tiek aliejaus ir apskrudiname.
reikia:
mesos kepsniui
pievagrybiu
svogunu (1/3 tiek kiek pievagrybiu)
vegetos
druskos
dziuveseliu
kiausinio
aliejaus kepimui
mesa ismusam kaip galima ploniau.. geriausia kad storis nevirsytu 2-3 mm. pagal skoni pasudome.
Plonai supjaustom pievagrybius, susmulkiname svogunus. Pievagrybius ir svogunus dedame i keptuve, pilame truputi aliejaus ir vandens (vandens apie 1mm keptuvej turi but). apibarstome vegeta.
kepame tol, kol iskepa pievagrybiai, isgaruoja vanduo.
Dedame pievagrybius nestoru sluoksniu taip, kad uzimtu maziau nei puse kepsnio ploto..
kepsni perlenkiame. apspaudziame krastus.
isplakame kiausini.
merkiame kepsni i kiausini, voliojame dziuveseliuose.. pakartojam.
apspaudziame rankomis kepsniuka, kad gautusi kaip plutele is dziuvesiu..
i keptuve su aliejum dedame kepni.. ir kepame ant nedideles ugnies kol apskrunda..
Jautienos šononės kepsnys
(1 porcija)
1 jautienos šoninės gabalėlis
aliejus aptepimui
druskos
šviežiai maltų pipirų
1 šaukštelis raudono vyno
šviežių šalavijų lapų (Vaistinis šalavijas)
4 šaukštai tirštai suplaktos grietinės
1 šaukštas šviežių trintų krienų
Filė gabalėlis tolygiai įtrinamas aliejumi ir paliekamas pastovėti.
2 cm storio gabalėlis kepa grilyje ant grotelių apie 2 minutes.
Apibarstoma druska ir šviežiai maltais pipirais, apšlakstoma raudonu vynu.
Švieži šalavijų lapai – kas jų neturi, gali naudoti švelnius žalius salotų lapus – paskleidžiami lėkštėje, ant jų dedamas gatavas kepsnys ir aptepamas krienais, sumaišytais su grietine.
Jums mano receptai tikrai nepatiks, todėl pirma pasakysiu savo nuomonę.Mėselę reikia kuo mažiau mūčyti ir valgyti kuo natūralesne.
Aš kaimietis, iki kojų kaulų smegenų, ir pjaunu gyvulius pats. Žinoma juos pirma reikia tinkamai ekologiškai užsiauginti, gerais pašarais. Man ne visa mėsa skani , o kita netgi nuodinga. Jei prieš pjaunant gyvuliui įvaromas stresas ir mėsa būnas pilna cholesterolio ir kuo gyvulėlis ilgiau kankinamas tuo daugiau jo pasigamina, todėl ir nuodinga.
Kai aš pjaunu kiauliukas nė ne kvyktelia , o kasinėju nugarytę , papilvę ir netikėtai smigtelėju kakle į aortą, kiauliukas nelabai ir supranta kas pasidarė ir per minutę širdis kraują išpumpuoja, o kiauliuksa be skausmo nuvirsta be jokio šauksmo
Tokia mėsytė yra minkštutė skanutė ir nereikalauja įpatingo paruošimo Aš tokią mėsytę pjaustau bulvės didumo gabalais apiberiu smukintais prieskoniais ir druska, rankomis stipriai spaudau , kad įsigertų prieskoniai. ir po 2/3 valandų kepu ant žarijų, jokiu būdu , ne ant liepsnos ir venkti dūmų. Mėsą niekada niekur negalima perkepti, nuo to tik kietėja
Kurie bijote nutukti , niekada mėsą nevalgykite su kepta bulve, aš jas kepu su žieve žarijose. JEIGU prie mėsos nenaudosite ir duonos , o tik daržoves , drąsiai valgykite , kiek tik telpa, nuo tokio maisto dar niekas nenutuko ir nenutuks , bet tai daryti geriausia gamtoje ir daug judėti, šokti , dainuoti ir bent ant kojų stoveti, Vat tuo ir skiriasi miestas , nuo kaimo, bet jau dabar ir kaime tik vienas kitas supranta , ką valgo
o ka.. as maza budama maciau kaip vistos begalvu blaskosi.. kaip kiaules zviegia… Cia labai lengvai gyvuliukas dienas uzbaigia… vomas-> respect.. o miesto zmones nezino ka reiskia sveika, tikrai skani mesa… bent jau tokios tikros kaimiskos mesos dar nei vienam prekybos centre neradau.. kai kiauluke ne hormoniniais pasarais seria, bet ir koki buroka duoda, ir siaip ivairaus maisto. Va tada tai mesyte buna..
sian vakarienei pas mane visciuku sparneliai, keptas baklazanas, karstas vynas 🙂
klausyk, o sraigės tinka? susidomėjau aš jomis, tai susiradau kaip jas paruošti ir keleta receptų. žinau, teme apie sraiges yra, bet ten receptų niekas nerašė, tad savo surastus čia įdėti nusprendžiau
Patiekalai iš sraigių
Kulinarijoje naudojamos taip vadinamos burgundiškos arba vynuoginės sraigės, turinčios baltą mėsą.
Sraigių paruošimas Jeigu sraigės yra aktyvioje būsenoje, tai prieš naudojant jas, joms skiriamas 10-15 dienų badavimo laikotarpis. Po to, pabarsčius druska, patikrinamas sraigių gyvybingumas . Išmetamos tos sraigės, kurios jau neišskiria gleivių (negyvos arba mažai gyvybingos ). Sraigių kriauklės nuvalomos šepetėliu, gerai praplaunamos vandeniu ir sudedamos į verdantį vandenį numarinimui (maždaug 10-15 min. ). Vėliau kiekviena sraigė peilio galu išimama iš kriauklės , nupjaunama minkštoji sraigių kūno dalis (taip vadinama koja) ir tuo pat metu išimamos žarnos . Tokiu būdu nuvalytos sraigės pabarstomos druska ir gerai išmaišomos tam, kad galutinai išsiskirtų gleivės . Tada sraigės kelis kartus praplaunamos parūgštintu vandeniu (1-2 arbatiniai šaukšteliai 70 proc. acto litrui vandens).
Kaip virti sraiges Nuvalytas sraiges sudėti į puodą ir užpilti nedidelio pasūdyto vandens kiekiu, pridėti prieskonių ir virti 2-3 valandas, periodiškai papildant vandens. Prie išvirtų sraigių paduoti krienus acte. Porcija vienam žmogui – keturios sraigės .
Sraigė su įdaru
Produktai: 200 g (10 vnt.) sraigių , pusantro litro vandens, 80 g daržovių, 1-2 kiaušiniai, 150 g ančiuvių, 40 g sumaltų džiūvėsėlių, 2 valgomieji šaukštai pieno, pipirai, petražolės, 30 g sutrintų džiūvėsėlių .
Ištrinti sviestą, sudėti į jį sumaltus džiūvėsėlius, susmulkintus kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Po to sudėti nuvalytus nuo kaulų ir pratrintus per sietą ančiuvius, pipirus, druską, susmulkintas petražoles ir smulkiai supjaustytas virtas sraiges .Jeigu šis turinys per tirštas , tai galima pridėti šiek tiek pieno.Sraigių kriaukles praplauti ir virti pasūdytame vandenyje 20-30 min. Padaryti iš faršo dešreles ir prikimšti jomis kriaukles .
Tokiu būdu paruoštas kriaukles sudėti į keptuvę ir 10 min. palaikyti orkaitėje. Paruoštas sraiges sudėti į lėkštę ir papuošti petražolėmis.
Vynuoginės sraigės burgundiškai
Produktai : 600 g nuvalytų ir išvirtų sraigių , 40 g sviesto, 30 g svogūnų , 50 g duonos trupinių, 100 g kieto patarkuoto sūrio, 15 g petražolių ,1 g maltų juodų pipirų ir 1-2 skiltelės česnako. Sraiges išvirti su prieskoniais , daržovėmis ir išimti mėsą.
Paruošti įdarą : pakepti ant sviesto smulkiai supjaustytus svogūnus , pridėti supjaustytos kvietinės duonos , patarkuoto kieto sūrio , česnako , smulkiai supjaustytų petražolių ir truputį nuoviro , kuriame virė sraigės .
Sraigių kriaukles užpilti šiltu vandeniu , įdėti arbatinį šaukštelį sodos ir virti 30 min. Paskui vandenį nupilti , o kriaukles praplauti šaltu vandeniu ir gerai išdžiovinti . Nuovirą, kuriame virė sraigės su daržovėmis , virti ant smarkios ugnies , kad sutirštėtų ir jo kiekis sumažėtų . Į kiekvieną kriauklę įpilti truputį nuoviro , įdėti po 1-2 gabaliukus sraigės mėsos ir užpildyti paruoštu įdaru . Pripildytas kriaukles padėti anga į viršų ant keptuvės arba ugniai atsparios lėkštelės , kurioje yra truputis nuoviro , pabarstyti tarkuotu kietu sūriu ir kepti 10-15 min. orkaitėje iki tol, kol įdaras pasidengia rusva plutele. Paduoti karštas , ant tos pačios keptuvės arba lėkštutės.
Vynuoginės sraigės jūreiviškai
Produktai : 2 kg vynuoginių sraigių , 150 g sviesto , 50 g svogūnų , 150 g raudonojo vyno, 500 g svogūnų laiškų, 250 g grybų , aromatiniai žalumynai, malti juodi pipirai, petražolės.
Sraiges išvirti ir išimti mėsą.Pakepti svogūnų laiškus ir į juos sudėti sraigių mėsa .Pridėti druskos pagal skonį ,juodųjų pipirų , raudonojo vyno ir stiklinę nuoviro, kuriame virė sraigės , nuplikintą karštu vandeniu ir pakepta ant sviesto 10-15 min. svogūną,šviežius grybus, supjaustytus į keturias dalis .Puodą uždengti dangčiu ir pastatyti ant silpnos ugnies .Jeigu skystis išvirs, įpilti truputi nuoviro,kuriame virė sraigės.Troškinti 25-30 min… Pabarstyti smulkiai supjaustytomis petražolėmis ir paduoti karštas.
Virtos sraigės su ryžiais
Produktai: 2 kg sraigių, 15 g aliejaus, 30 g svogūnų,,25 g tomatų arba 250 g pomidorų ir 250 g. ryžių.
Sraiges išvirti ir išimti mėsą. Pakepti ant aliejaus smulkiai supjaustytus svogūnus ir pridėti tomatų. Sudėti sraigių mėsą ir užpilti nuoviru, kuriame jos virė. Pasūdyti pagal skonį, galima pabarstyti pipirais. Pridėti apvirtų ryžių ir palaikyti orkaitėje 20-25 min. Paduoti karštas arba šaltas.
Virtos sraigės su padažu
Produktai : 750 g sraigių mėsos , 25 g garstyčių , 30 g acto, 100 g aliejaus, 1 g juodų maltų pipirų, 15 g petražolių .
Sraiges išvirti ir išimti mėsą. Garstyčias atskiesti actu ir aliejumi, pridėti druskos ir pipirų. Visą turinį maišyti iki sutirštėjimo. Gautą padažą pabarstyti smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Sraigių mėsą padėti į lėkštę ir užpilti padažu.
kai pati pagaminsiu, atsiliepimus parašysiu 😆
Kepsnys
Skanu ir paprasta.. (vienas is mano megiamu patiekalu)
reikia:
mesos kepsniui
soju padazo (suraus) (galima ir apsieit.. tada prieskoniu pagal skoni)
surio (geriausia picarela)
cesnako
dziuveseliu
kiausinio
aliejaus ir vandens kepimui
mesa ismusam kaip galima ploniau.. geriausia kad storis nevirsytu 2-3 mm
uzpilam soju padazo, itrinam.. mesa turi truputi parusveti (bet netapti tamsiai ruda)
labai smulkiai supjaustom cesnakus.
uzdedame ant mesos (tolygiai pabarstom)
atpjaunam kelis gabaliukus surio (storis apie 4mm). dedam vienu sluoksniu taip, kad uzimtu maziau nei puse kepsnio ploto..
kepsni perlenkiame. apspaudziame krastus.
isplakame kiausini.
merkiame kepsmi i kiausini, voliojame dziuveseliuose.. pakartojam.
apspaudziame rankomis kepsniuka, kad gautusi kaip plutele is dziuvesiu..
i keptuve ipilame truputi aliejaus ir panasiai vandens. kai aliejus pradeda silti dedame kepsni. ant nedideles ugnies, uzdengtoje keptuveje kepame tol kol pagelsta. kol keptuve uzdengta joje turi pakanti garu (buti truputi vandens) tada mesa buna sultingesne. atidengus jei reikia ipilame dar siek tiek aliejaus ir apskrudiname.
skanaus 🙂
kepsnys su grybais
gaminamas panasiai kaip kepsnys su suriu.
reikia:
mesos kepsniui
pievagrybiu
svogunu (1/3 tiek kiek pievagrybiu)
vegetos
druskos
dziuveseliu
kiausinio
aliejaus kepimui
mesa ismusam kaip galima ploniau.. geriausia kad storis nevirsytu 2-3 mm. pagal skoni pasudome.
Plonai supjaustom pievagrybius, susmulkiname svogunus. Pievagrybius ir svogunus dedame i keptuve, pilame truputi aliejaus ir vandens (vandens apie 1mm keptuvej turi but). apibarstome vegeta.
kepame tol, kol iskepa pievagrybiai, isgaruoja vanduo.
Dedame pievagrybius nestoru sluoksniu taip, kad uzimtu maziau nei puse kepsnio ploto..
kepsni perlenkiame. apspaudziame krastus.
isplakame kiausini.
merkiame kepsni i kiausini, voliojame dziuveseliuose.. pakartojam.
apspaudziame rankomis kepsniuka, kad gautusi kaip plutele is dziuvesiu..
i keptuve su aliejum dedame kepni.. ir kepame ant nedideles ugnies kol apskrunda..
skanaus 🙂
vietoje soju padazo pabandyk Vorcesterio; jis ne toks surus ir aromatingesnis
Mantas_svecias rašė:
o kaip tas geris atorodo, kur rast ir kiek kainuoja? 🙂
Jautienos šononės kepsnys
(1 porcija)
1 jautienos šoninės gabalėlis
aliejus aptepimui
druskos
šviežiai maltų pipirų
1 šaukštelis raudono vyno
šviežių šalavijų lapų (Vaistinis šalavijas)
4 šaukštai tirštai suplaktos grietinės
1 šaukštas šviežių trintų krienų
Filė gabalėlis tolygiai įtrinamas aliejumi ir paliekamas pastovėti.
2 cm storio gabalėlis kepa grilyje ant grotelių apie 2 minutes.
Apibarstoma druska ir šviežiai maltais pipirais, apšlakstoma raudonu vynu.
Švieži šalavijų lapai – kas jų neturi, gali naudoti švelnius žalius salotų lapus – paskleidžiami lėkštėje, ant jų dedamas gatavas kepsnys ir aptepamas krienais, sumaišytais su grietine.
Jums mano receptai tikrai nepatiks, todėl pirma pasakysiu savo nuomonę.Mėselę reikia kuo mažiau mūčyti ir valgyti kuo natūralesne.
Aš kaimietis, iki kojų kaulų smegenų, ir pjaunu gyvulius pats. Žinoma juos pirma reikia tinkamai ekologiškai užsiauginti, gerais pašarais. Man ne visa mėsa skani , o kita netgi nuodinga. Jei prieš pjaunant gyvuliui įvaromas stresas ir mėsa būnas pilna cholesterolio ir kuo gyvulėlis ilgiau kankinamas tuo daugiau jo pasigamina, todėl ir nuodinga.
Kai aš pjaunu kiauliukas nė ne kvyktelia , o kasinėju nugarytę , papilvę ir netikėtai smigtelėju kakle į aortą, kiauliukas nelabai ir supranta kas pasidarė ir per minutę širdis kraują išpumpuoja, o kiauliuksa be skausmo nuvirsta be jokio šauksmo
Tokia mėsytė yra minkštutė skanutė ir nereikalauja įpatingo paruošimo Aš tokią mėsytę pjaustau bulvės didumo gabalais apiberiu smukintais prieskoniais ir druska, rankomis stipriai spaudau , kad įsigertų prieskoniai. ir po 2/3 valandų kepu ant žarijų, jokiu būdu , ne ant liepsnos ir venkti dūmų. Mėsą niekada niekur negalima perkepti, nuo to tik kietėja
Kurie bijote nutukti , niekada mėsą nevalgykite su kepta bulve, aš jas kepu su žieve žarijose. JEIGU prie mėsos nenaudosite ir duonos , o tik daržoves , drąsiai valgykite , kiek tik telpa, nuo tokio maisto dar niekas nenutuko ir nenutuks , bet tai daryti geriausia gamtoje ir daug judėti, šokti , dainuoti ir bent ant kojų stoveti, Vat tuo ir skiriasi miestas , nuo kaimo, bet jau dabar ir kaime tik vienas kitas supranta , ką valgo
To žudimo momento galėjo ir nebūt…
O Dieve…
Bet tai viskas natūralu, ir niekas gyvo neverda, nebent jūs sraiges kankinate 😛
Būsiu vegetarė. 😕
o ka.. as maza budama maciau kaip vistos begalvu blaskosi.. kaip kiaules zviegia… Cia labai lengvai gyvuliukas dienas uzbaigia… vomas-> respect.. o miesto zmones nezino ka reiskia sveika, tikrai skani mesa… bent jau tokios tikros kaimiskos mesos dar nei vienam prekybos centre neradau.. kai kiauluke ne hormoniniais pasarais seria, bet ir koki buroka duoda, ir siaip ivairaus maisto. Va tada tai mesyte buna..
sian vakarienei pas mane visciuku sparneliai, keptas baklazanas, karstas vynas 🙂