Kol ši forumo dalis neisisiubavo, siulau viska skirstyt: smaliziam, sriubos, padazai, patiekalai is miltu, mesos patiekalai, salotos, gerimai. Jei manote kad sita ideja bloga mano temu flooda trinam, o receptus perkeliam i kita tema 🙂
Kaip skaniai paruost kazka iš žuvies?
Tuo labiau kad vasara.. ne tik extremaliku zveju gyvavimo metas..
13 Responses to “Patiekalai iš žuvies”
paprasčiau ir lengviau kada iš kart į kiaušinio ir miltų skystą masę pamirkai ir į keptuvę. Kai lieka tos masės , dar galima ir batoną pjaustytą apmirkyti iš abiejų pusių ir sėkmingai apkepti. Skanu kai dar šilta. Na jau druska ir cukrus – pagal silpnybes.
Turkai mėgsta tokį pusryčių skrebutį (aš jį nerealiai mėėgstu)
Tunas
Majonezas
Petražolės
Tuną su šakute sutrinti,sumaišyti su majonezu įdėti petražolių ir viską uždėti ant skrudintos baltos arba šviesios duonos!super!
Mėgstu žuvies kotletus….
Nusiperki žuvies faršo, o ruošti taip pat, kaip ir paprastus…Tik džiūvėsėlių nereik.
pasijami zuwies file ja istrini prieskoniais, tada uzdedi majonezo, palauki kokia 20 min, tada meti zuwi i skarda uzdedi daug piewagrybiu, imeti kelis gabalelius swiesto ir kepi orkaitej apie 40 min o laispsniu gal 200 . atrodo nieko nepamirsau 🙂
Gal zinot ka nors su silke skanaus? Buna visokios misraines ir pan tik kaip jas paruost 😕
nu as megstu silke pasidaryt su burokeliais.mm.. 8)
Gal receptuka? 😉
recepta silkei su burokais? ))) taigi visi ju bent keliais budais moka paruost) papjaustuk silkes, isklok indeli ja. ant virsaus uzdeka takuotus burokelius maisytus su majonezu. prieskoniu, druskos, svogunu ir kitu priekoniu det ten kur labiausiai atrodo kad tiks))
Aš tai turiu savo firminį receptą, kuris visiem labai patinka. Ir paruošiama žuvis per kokias 15 min.
Taigi. Reikia šviežios žuvies filė (geriausiai tinka kokia nors lengva žuvis, pvz. pangasijus ar skumbrė),šviežių žalumynų (čia tinka salierai, porai,petražolės, bazilikai ir t.t. ), prieskonių žuviai (tinka provanso žolelės, itališko stiliaus prieskonių rinkiniai ir pan.), grietinės, pipirų, druskos.
Procesas toks : Reikia supjaustyt žuvį maždaug cigarečių pakelio dydžio gabalėliais, sudėti į keptuvę ir truputį pakepti įkaitintam aliejuje. Po kokią minutę ant abiejų pusių. Tada užpilti grietinėsir pavartyti žuvį, kad grietinė gerai pasiskirstytų. Tada užberti pjaustytus žalumynus (su žalumynais galioja taisyklė kuo daugiau, tuo geriau), užberti prieskonius, pipirus ir druską, pavartyti žuvį, tada sumažinti ugnį ir dar palaikyti kokias 7-10 min. Ir viskas. Patiekti su citrinos griežinėliu.
oj gal pries pusmeti valgiau zuvi,labai seniai,as jos nemegstu 😐
nebent galiu valgyti zuviene is katik pagautos zuvies ir cia pat paruosta,geriau kad butu patiekta gamtoje,ant lauzo.
tai va man patinka toks patiekaliukas: menke su bulviu plutele 🙂 bei prieskoniu….
Karamela rašė:
visai idomus patiekalas. tokio ant greituju nepadarysi bet ka nors nustebinti galima.