Prasau parasykit ivairiu patiekalu,sriubu receptus, ir kaip juos gaminti..
Nesvarbu kas tai, gali but net paprasciausi blyneliai, ar blyneliai su bananais.. Taip pat nepamirskit ir Desertu 😛
Prasau parasykit ivairiu patiekalu,sriubu receptus, ir kaip juos gaminti..
Nesvarbu kas tai, gali but net paprasciausi blyneliai, ar blyneliai su bananais.. Taip pat nepamirskit ir Desertu 😛
41 Responses to “Receptai”
Rositelia rašė:
Kadangi as labai megstu vistiena tai stai tau ir receptas is vistos:
Vistiena su persikais (4-6 porcijos)
4-6 vistienos file gabaliukai
skardine koncervuotu persiku
150g olandisko fermentinio surio
vistienos prieskoniai
Vistienos file ismusk kaip karbonada, apvoliok prieskoniuose ir pakepk ant nedideles ugnies, kad butu sultingi (iki beveik paruosto). tada isimi is keptuves, ant virsaus uzdedi skiltelem pjaustytus persikus, patarkuoji surio ir i orkaite kol istirps suris. Tada gali valgyt. Labai skanu su ryziais. Tinka raudonas vynas. Mano vaikinas be galo megsta… 😀
Kalakutiena su abrikosais
Patiekalui reikes : 800gr kalakutienos ; 400gr dziovintu abrikosu ; poros saukstu razinu; puse kubelio vistienos sultinio ; 6 nedideliu svogunu ; apie 100ml vandens ; 200ml sauso balto vyno (rekomenduoju Pucela Viura – Sauvignon Blanc Castilla Y Leon ) ; 2 saukstu soju padazo ; 100gr sviesto arba margarino ; druskos, pipiru pagal skoni ar kokiu prieskoniu.
Kalakutiena dek i riebalais istepta kepimo inda ir pasauk i orkaite ikaitinta iki 180. Kepti reikia apie 45 min, kai liks 15 min iki kepimo pabaigos sudek nuluptus svogunus. Mesa apiberk druska ir pipirais. Kol mesa keps abrikosus ir razinkas isbrinkik baltame vyne sumaisytame su soju padazu. Is kepimo indo isimta kalakutiena uzdenk aliuminio folija ir laikyk siltoj vietoj, bet ne duxovkej. Kepant issiskyrusias sultis sumaisyk su vandenyje istirpdytu ir truputi atvesintu sultiniu ir supilk i nedideli puoda. Padaza pakaitink ant dideles ugnies, i ji suberk abrikosus, razinkas ir ta skysti kuriame jie marinavosi. Tada ugni sumazink ir kaitink kol vaisiai suminkstes. Kalakutiena graziai patiek supjaustyta su virtais ryziais ir padazu. Skanaus tau nuo manes 😉
Meduolis
Reikes : 200gr margarino ; 2 stikliniu miltu ; 2 saukstu skysto medaus (dazniausiai naudoju dirbtini) ; 1 stiklines cukraus ; 4 kiausiniu ; 4 isvirtu obuoliu tyreles (tingiu virt tai nusiperku vaikiskos obuoliu tyreles kokius 4-5 indukus) ; 1 saukstelio sodos ; puse saukstelio cinamono.
Margarina islydyk ir atausink. Veliau istisai maisydama, i ji sudek visas sudedamasias patiekalo dalis. Kepimo popieriumi isklok forma ir i ja supilk tesla. Kepti vidutiniskai ikaitintoje ikaitintoje formoje kol paruduos. Skanaus 😉
cili troskinys,
kliauliena ,pomid savose sultyse svagunai cesnakai paprika pipirai cili bulves morkos prieskoniai viska troskinti pradeti nuo mesos tada visa kita sumesti(sultini virti mesa)
Lietiniai.
Nusiperki miltų BLYNELIAMS.
Įdarui: varškė, cukrus, grietinėlė, vanilinis cukrus, citrinos sultys, tarkuota citrinos žievelė, razinos..
Nim niam 🙂
Silkė su ananasais(nuo Kūčių stalo dingo per 5 min.)
Silkės filė(geriau be jokių prieskonių ar kvapų)
Koncervuoti ananasai
Marinuoti agurkėliai
Poras
Majonezas
Viską supjaustom ir išmaišom 😀 )
na gaminu retai, ir parašysiu receptą tokios užkandėlės, bet ji labai skani(asmeniškai man)
reikia:
sūrio(lydyto),
česnako,
druskos
majonezo
2virtų kiaušinių
gaminimo būdas: sūrį ir kiaušinius sutarkuoti(maždaug tokiu stambumu, kaip per burokinę tarką), česnaką sutrinti, arba taip pat smulkei sutarkuoti. visą masę užpilti majonezu(taip, kad apsimaišytų) įdėti druskos pagal skonį. Šitas patiekalas skanus tiek ant batono tepti, tiek tepti ant keptos duonos.
dar vienas skanumelis pusryčiams:kiaušinį(žalią) sumaišyti su druska ir taip pačiai sutarkuotu sūriu. Visa tai deti ant batono, ir kepti.
taigi skanaus 😉
na jei viska tai viska, man lab patinka kokosai tai vat, kokosiniai sausainiai
90g kokosu drozliu
85g cukraus pudros
2 arbatiniai sauksteliai miltu
1 kiausinio baltymas
isplaki kiausinio baltyma, supili cukru, miltus, kokoso drozles ir suformuoji apvalius rutuliukus, ir kepi orkaiteje 185 laipsniu karstyje, apie 15 minuciu, galima iskepus sausainius pagardint sokaladu,
Taigi paprasta ir skanu 🙂
fuu nemegstu kokosu ;p ..jausmas lyg valgytum drozles 😀
avietinis_ debeselis rašė:
dievinu kokosus, ir viska, kur ju yra, beja,zinau situs sausainius, nerealus, galeciau valgyt ir valgyt :tumb:
azalija rašė:
avietinis_ debeselis":6np2lucm] azalija rašė:
Siandien kepiau krevetes. 😀
P.S. kazkada valgiau keptus vistu sparnelius su medum. gal kas zino kaip tai daroma?
Siandien dariau juros lydeka su voveraitemis. Super gavosi, kaip is paveiksliuko, triuso idejau daugiau negu 30min, bet toookia skani. Pasidalinsiu receptu :
Juros lydekos file itrini zuvu prieskoniais (pirkau santa marios). Ant virsaus sudedi pjaustytus sonines gabaliukus, arba lasinukus, ka labiau megsti (dejau sonines gabaliukus), kapotas cesnaku skilteles, uzberi petrazoliu ir padarai suktinuka, kuri persmeigi smeigtuku. Tada sudedi suktinukus i skarda, istepta alyvuogiu aliejumi, kepti 15~20min ant 200karscio. Pasiruosi padaza: pakepini voveraites, idedi gabaleli sviesto arba kepimo riebalu, iberi truputi miltu, truputi pieno, o veliau morku sulciu. Sudedi i grazia lekste, uzpili padazu, pasiberi prieskoniu jei reikia ir skanaus 🙂
aštri pomidorinė:
2indeliai konservuotų pomidorų be odos supjaustyt tereikia ir su skysčiu sudėt
paprikos pagal skonį
virtų ryžių kokių 3šaukštų
čili pipiro 1
pakepinto svogūno 2šaukštai
morka smulkiai tarkuota
sultinio kubelių 1,5
vandens įpilti, viską užvirti, pavirti truputį ir skanaus…užkandama batonu, galima įdėti grietinės.. 😉
Makaronai su pievagrybių ir mėsos padažu.
Padažui reikės:
Kiaulienos faršo
Mažų pievagrybių
Paprikos
Pomidoro
Svogūno
Pipirų ir kitū prieskonių kokius megstat
Aštraus pimidorų padažo
Dar reikės:
Fermentinio sūrio
Džiūvėsių
Kol makaronai verda sūriame vandenyje galima virti padažą gilioje keptuvėje. Farša, pomidorą be odelės, pievagrybius, papriką ir svogūną supjaustom nestambiais gabalėliais dedam į keptuvę. Kartas nuo karto pamaišom, kai paruduoja faršas dedam prieskonius ir pomidorų padaža, dar kiek pamaišydami paverdam. Pabarstom skardą džiūvėsiais, dedam į ją lygiai makaronus, pilam ant jų padažą, ant padažo gausiai barstom tarkuoto fermentinio sūrio. Dedam į orkaitę ir kepam. Patiekti siūlau su "Old Tbilisi" vynu, nors ir kefyras neblogai 😆
Pastaruoju metu pamegau tuno salotas, svarbiausia tunas ir pomidorai, o toliau dedi tai ka turi, eina viskas, pekino salota, svogunai, kukuruzai, majonezas, zodziu belekas, fantazijos reikalas.
Biskvits su aguonomis 🙂
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus, nepilna
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
Įdaras:
300 g aguonų
1 stiklinė cukraus
200 g margarino
3 kiaušiniai
razinų
riešutų
migdolų
kakavos glajaus
kokoso drožlių
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol bus tirštos grietinės konsistencijos masė, suberti miltus su kepimo milteliais, atsargiai išmaišyti, supilti į tortinę ir iškepti.
Aguonas nuplikyti, 3 kartus permalti mėsmale, išmaišyti su kiaušiniais.
Margariną užvirti su cukrumi, įdėti aguonas, truputį pavirinti, įpilti aliejaus arba džiovintų vaisių.
Biskvitą perpjauti pusiau ir kiekvieną apipilti pasaldinta stipria arbata su taurele alkoholio. Ant vienos puselės sudėti 1/2 įdaro, uždėti antrąją biskvito puselę, sudėti likusį įdarą.
Apipilti kakavos glajumi, apiberti kokoso drožlėmis.
kadangi aplinkybes priverte persimest ant sotesniu patiekalu, tai vakar dariau toki eksperimenta, is kurio isejo labai gardus valgis. Taigi 2 zmonem reikes :
200g jautienos file
20g alyvu aliejaus
apie 100g pasirinktu grybu
apie 150g virtu bulviu
1 kiausinio
2 saukstu sultinio
druskos, pipiru, pasirinktinai nuo skonio, as dariau su prieskoniais mesai ir santa maria.
Jautiena ismust truputi, apslakstyt aliejum, itrint priekoniais ir kepti mazoje keptuveje kartu su smulkiai supjaustytu svogunu. Kai mesa iskeps, vienoj pusej sudedam virtus grybus, kitoje – virtas bulves ir isleisti kiausini. Kai jis sukietes uzpilam sultiniu. Truputi pakaitinam ir valgom is pacios keptuves ar indo, kuriame kepeme. Tiesiog berneliu uzeiga 😀
TOMAZZ rašė:
Prasau jei patiko.
O jis su kuo nors valgomas?;DD
Su saukstu
Dėkui.
Zinau gera recepta. Bobikes palikimas.
Reikalinga: 2 kiausiniai , 0,5 .ltr vandens . Virti 10 minuciu . Valgyti nuluptus.Prie ju tinka duona sviestas ir druska. 😉 Kaip ?
Su majonezu irgi neblogai (:
Banshee rašė:
😯 Tikrai ? Rakies pamieginti.
O man tai kiausiniai isvis geriausiai vieni valgos, vienas kasnis ir kiausinio nera;D
Man tai kaskaip nebesinori i juos paziureti po velyku.
Kiek suvalgei?
ADD rašė:
Per dvi dienas kokius 12 gal daugiau.
Vistienos salotos
REIKES (vienam zmogui):
1/4 keptos vistos krutineles
salotos lapu
pomidoro
prancuzisko padazo (galima nusipirkti kad ir maximoj)
GAMINIMAS:
Krutinele supjaustyti kubeliais ir ideti i indeli.Tada nuplauta pomidora supjaustyti irgi kueliais ir sudeti i indeli. Salotu lapus pasmulkinti ir taip pat imesti i bliuduka. Po to uzpilti prancuzisku padazu ir uzberti prieskoniu pagal skoni. Naim, niam.:D
Reikes:
Vistienos krutineles
Pievagrybiu
Vistienos prieskoniu
Grietines
Supjaustyti nedideliais gabaleliais vistiena ir apkepinti. Tada i ta pacia keptuve ideti supjaustytus pievagrybius ir prieskonius. Pries baigiant kepti ideti grietine ir ant mazos ugnies dar siek tiek patroskinti. Valgyti su makaronais ar ryziais. Ir greita, ir skanu :tumb:
Receptukas, megstantiems kokosus. Reikes:
Varskes
Kokoso drozliu
Aguonu
Grietines
Cukraus
I varske ideti aguonu, cukraus pagal skoni, dali kokoso drozliu ir grietines (tiek, kad mase nebutu nei per kieta, nei per skysta). Is sios mases daryti rutuliukus, o tuos rutuliukus apvolioti likusiose kokoso drozlese.
ghasti rašė:
Turetų skanu būt.Kinų virtuvėj tokius gamina, bet turbut kitaip gaminami jie.
Daznai verdu tokia sriubyte 😀
Vistiena kiniskai
Reikes:
1.Vistienos file
2.Zali saldyti zirneliai
3.Shaldytos morkos (smulkintos)
4.Svogunas
5.Sojos padazas arba koks nors marinatas.
6.Saldziarugstis kiniskas padazas (man geriausias – Kedainiu)
7.Cukrus.
8.Krakmolas
Nestambiai pjaustyta vistiena, valandai uzmarinuojam sojos ar kitam padaze.Tuomet mesos gabaliukus voliojam krakmole ir kepam. Kepimo pradzioj i keptuve dar beriam viena valgomaji sauksta cukraus (300-400g mesos).Kepam ant vidutines ugnies,kol iseis vanduo ir mesa graziai apskrus.Tuomet dedam stambiai pjaustyta svoguna (1-2galvas), saldytus zirneliu ir morku pagal skoni ir apetita.
Dar galima det kons. ananasu, persiku ir krc beveik viska ko tik sirdele geidzia 😉
Skanaus!
Viščiukų ketvirčiai su medumi + daržovių garnyras
1kg viščiukų ketvirčių,
3-4šaukštai medaus,
3 šaukštai aliejaus arba majonezo, dedu majonezą.
2 šauktai vištienos prieskonių (šiaip pagal skonį)
2 šaukteliai vegetos-prieskonių mišinio
pusę stiklinės ananasų sulčių/arba vyno acto
*
Medų sumaišyti su prieskoniais, aliejum arba majonezu,
druska. Vištieną sumaišyti su mišiniu.
Įkaitinti orkaitę iki 200C laipsnių ir kepti
apie pusvalandį, gal daugiau.
Taip pat vištieną galima patiekti su daržovėmis:
3-4 paprikos
2 morkos
1 vnt. svogūnų
prieskoniai, pagal skonį
alyvuogių aliejus
1 šaukštas majonezo
brokoliai
2-3 šaukštai vyšnių sulčių.
*
Visas daržoves supjaustyti, į įkaitintą keptuvę
įpilti alyvuogių aliejaus, daržoves apkepti,
įmaišyti prieskonių, majonezo, truputi patroškinti,
kai daržovės bus pakankamai apketos t.y.
minkštos įmaišyti vyšnių sulčių (nebūtina)
Skanaus
Pyragas „Blondinas”