2024 22 birželio

77 thoughts on “Receptai

  1. uzdedi puoda vandens ant dujines, supjaustai morkas, jas idedi, po to supjaustai bulves, porus, na, galite ir cibulius, as pjaustau porus, nes nemegstu cibuliu, marinuotu zirneliu, po to juos sudedate i puoda ir vedate, po kieki laiko kai iki isvirimo liks kokios 10 min tada idedate makaronus, dar kokius 2 pakelius sultiniu, ir kai viskas isvirs, megaukites labai skania sriuba, galite valgyti ja su grietine, dar skaniau! Mane ismoke mano panele

  2. KIAUSINIENE
    taip. paemame keptuve. ja padedame ant virykles. uzdegame liepsna ar ijungiam spyrale. tada reikia i keptuve ipilti aliejaus (nepersistenkite) kai aliejus pasirodys ikaites ( manau kad pirstais tikrinti kaitra nepatariu) imame kiausini, ji perskeliame pusiau – judesys "kiausinio sonas – keptuves krastas". ir visa kiausinio turini supilame i keptuve. jei norite didesnio patiekalo imate antra ir trecia ir kol jums pasirodys gana. ziurime kaip viskas kepa. kaip jau suprantame kad viena puse pradeda svilti, imame lopetelaite (medine, metaline arba plastmasine) ir bandome apversti musu gaminama shedevra. jeigu jis prilipo prie keptuves, bandome gremzti. na kazkaip atkrapstom viska ka kepem ir tiesiog padedam neapkepta puse i keptuves dugno puse. imame druska. graksciais judesiais triname tarp pirstu (rankos) virs keptuves ir ranka mazdaug vedziojame virs keptuves. kagi kai jau atrodo, kad patiekala galima valgyti ir poto neteks vaziuoti i reanimacine. isjungiame liepsna ir dar karta bandome atgremzti (lopeteles pagalba) patiekala nuo keptuves. paemam lekste, i ja krauname visa shedevra. patiekialas patiekiamas su lekste ir shakute, taip pat galima dar ir zibute viena kita ismeigt.
    SKANAUS!

    P.S. patiekala, kai kepame, galime bandyti apverst ir be lopeteles, judesiu "Svyst Keptuve Virsun". tuomet visas keptuves turinys pakyla oran ir tos pacios keptuves pagalba bandome viska sugauti. Neuzsimokite per smarkiai nes galite apgadinti lubas. Beje pradedantiesiems sio manevro naudoti nepatariu.

  3. neeilinis rašė:

    uzdedi puoda vandens ant dujines, supjaustai morkas, jas idedi, po to supjaustai bulves, porus, na, galite ir cibulius, as pjaustau porus, nes nemegstu cibuliu, marinuotu zirneliu, po to juos sudedate i puoda ir vedate, po kieki laiko kai iki isvirimo liks kokios 10 min tada idedate makaronus, dar kokius 2 pakelius sultiniu, ir kai viskas isvirs, megaukites labai skania sriuba, galite valgyti ja su grietine, dar skaniau! Mane ismoke mano panele

    aš nevalgyčiau, bet dėl skonio nesiginčijama 😉

  4. Dariukas rašė:

    KIAUSINIENE
    taip. paemame keptuve. ja padedame ant virykles. uzdegame liepsna ar ijungiam spyrale. tada reikia i keptuve ipilti aliejaus (nepersistenkite) kai aliejus pasirodys ikaites ( manau kad pirstais tikrinti kaitra nepatariu) imame kiausini, ji perskeliame pusiau – judesys "kiausinio sonas – keptuves krastas". ir visa kiausinio turini supilame i keptuve. jei norite didesnio patiekalo imate antra ir trecia ir kol jums pasirodys gana. ziurime kaip viskas kepa. kaip jau suprantame kad viena puse pradeda svilti, imame lopetelaite (medine, metaline arba plastmasine) ir bandome apversti musu gaminama shedevra. jeigu jis prilipo prie keptuves, bandome gremzti. na kazkaip atkrapstom viska ka kepem ir tiesiog padedam neapkepta puse i keptuves dugno puse. imame druska. graksciais judesiais triname tarp pirstu (rankos) virs keptuves ir ranka mazdaug vedziojame virs keptuves. kagi kai jau atrodo, kad patiekala galima valgyti ir poto neteks vaziuoti i reanimacine. isjungiame liepsna ir dar karta bandome atgremzti (lopeteles pagalba) patiekala nuo keptuves. paemam lekste, i ja krauname visa shedevra. patiekialas patiekiamas su lekste ir shakute, taip pat galima dar ir zibute viena kita ismeigt.
    SKANAUS!

    P.S. patiekala, kai kepame, galime bandyti apverst ir be lopeteles, judesiu "Svyst Keptuve Virsun". tuomet visas keptuves turinys pakyla oran ir tos pacios keptuves pagalba bandome viska sugauti. Neuzsimokite per smarkiai nes galite apgadinti lubas. Beje pradedantiesiems sio manevro naudoti nepatariu.

    matos, kad vyriškis kepa 😆

  5. Nu, jei jau apie tokias atomines salotas, tai toks receptas:

    Atsidarai šaldytuvą. Nuskenuoji, ko gero turi. Jei aptikai kažką apvalaus ir masyvaus – trauk lauk. Jei tai kopūstas – tau pasiekė. Grakščiu kojos judesiu uždaryk šaldytuvą. Pasiimi pjaustymo lentelę. Padedi ant jos kopūstą. Pasiimi peilį. Supjaustai kopūstą. Pasūdai. Suberi kur nors. Uždedi majonezo, išmaišai. VOLIA, dabar gali viską išmesti.

  6. Matau, kiek čia puikių kulinarų 😆 labai skaniai daro valgyti.
    Pvz.: jei turite molinių indelių, nusiperkate marinuotų šonkauliukų, juos supjaustote, sudedate į indelius, tada kopūstų, morkų, svogūnų… Galima dar ko nors. Užpilate vandens. Ir į orkaitę. Kai baigia troškintis, įdedi pomidorų padažo. O kai valgai – grietinės.
    Skanaus.

  7. Imagine rašė:

    😯 Plaštake, tu rimtai nemoki daryt valgyt?

    Imagine, aš rimtai nemoku gaminti.
    Bet kam man to reikia, kai namuose yra virtuozas, kuris gamina daug geriau už mane.

  8. Imagine rašė:

    Norėjau pasakyti, nesvarbu kad yra virtuozas, kuris puikiai gamina.. pvz. jam gal būtų labai malonu kai jo mylimoji jam kažką pagamina savo rankom. Arba įsivaizduok jei jis kur išvyksta ar pan. ir tau reikia pačiai viską daryti…

    Aš manau, kad valgyt turi mokėt daryti tiek vyras, tiek moteris, o ne vienam kuriam užmest šitą darbą 🙂

    Na, nepradėsiu aš dabar pasakoti, kokie pas mus santykiai ir kaip paskirstyti darbai. Jis gamina, aš darau kažką kitą.
    Tai nėra darbo užmetimas. Žmogui patinka, negaliu aš atimti malonumo. Tai viena iš atsipalaidavimo formų.
    Nebijok, aš ne maža mergaitė, nenumirčiau iš alkio.

  9. Plastake rašė:

    Matai, Tau keista, nes Tavo šeimoje gamino mama.
    Mano šeimoje gamino tėtis. Vat ir viskas. Man natūralu, kad gamina vyras.

    Iš kur žinai, kad man nenatūralu, kad gamina vyras. Iš kur žinai, kad tik mama? Tėtis mano ir pyragus kepa, ir dar savo mamai reguliuoja kaip ką daryt, nors ji ten didžiausia kulinarė 😉

  10. Dariukas rašė:

    KIAUSINIENE
    taip. paemame keptuve. ja padedame ant virykles. uzdegame liepsna ar ijungiam spyrale. tada reikia i keptuve ipilti aliejaus (nepersistenkite) kai aliejus pasirodys ikaites ( manau kad pirstais tikrinti kaitra nepatariu) imame kiausini, ji perskeliame pusiau – judesys "kiausinio sonas – keptuves krastas". ir visa kiausinio turini supilame i keptuve. jei norite didesnio patiekalo imate antra ir trecia ir kol jums pasirodys gana. ziurime kaip viskas kepa. kaip jau suprantame kad viena puse pradeda svilti, imame lopetelaite (medine, metaline arba plastmasine) ir bandome apversti musu gaminama shedevra. jeigu jis prilipo prie keptuves, bandome gremzti. na kazkaip atkrapstom viska ka kepem ir tiesiog padedam neapkepta puse i keptuves dugno puse. imame druska. graksciais judesiais triname tarp pirstu (rankos) virs keptuves ir ranka mazdaug vedziojame virs keptuves. kagi kai jau atrodo, kad patiekala galima valgyti ir poto neteks vaziuoti i reanimacine. isjungiame liepsna ir dar karta bandome atgremzti (lopeteles pagalba) patiekala nuo keptuves. paemam lekste, i ja krauname visa shedevra. patiekialas patiekiamas su lekste ir shakute, taip pat galima dar ir zibute viena kita ismeigt.
    SKANAUS!

    P.S. patiekala, kai kepame, galime bandyti apverst ir be lopeteles, judesiu "Svyst Keptuve Virsun". tuomet visas keptuves turinys pakyla oran ir tos pacios keptuves pagalba bandome viska sugauti. Neuzsimokite per smarkiai nes galite apgadinti lubas. Beje pradedantiesiems sio manevro naudoti nepatariu.

    Na, jeigu si patiekala atnestu stulbinantis vaikinas i lova, turbut susveisciau 😀

  11. Imagine rašė:

    Iš kur žinai, kad man nenatūralu, kad gamina vyras. Iš kur žinai, kad tik mama? Tėtis mano ir pyragus kepa, ir dar savo mamai reguliuoja kaip ką daryt, nors ji ten didžiausia kulinarė 😉

    Aš spėjau.
    Kodėl taip jautriai reaguoti?..
    Šaunu, kad Tavo draugas gali per dienas gaminti. Gerai.
    Man tai reiškia, kad aš galiu sėdėti ir nedaryti. Mums taip gerai. Tam yra kavinės ir restoranai – jie pateikia puikų maistą.

  12. lengvas receptas …kaip garnyras arba siaip viena galima valgyt
    reikia:
    1/2 ryziu
    1/2 leshiu
    kruopas pamirkyt ..bent jau keleta val. (o geriausia per nakti)
    uzvirt vandeni ir sumest tas kruopasir ismaisyt ..virt ant lengvos ugnies apie 15-20 min pridejus prieskoniu ir druskytes pagal skoni..
    kai vandenuko neliks ir kruopos isvirs( minkstos) galima valgyt
    valgyt kaip garnyra arba viena ..skanu i isidet majonezo
    skanaus 8)

  13. čia viena prieš kitą nesipuikuokit kad nemokat. Maisto ruošimas yra ir menas ir kūryba. Nebūtina kaip konvejeriu varyti , tada tikrai jokio malonumo , bet kažką ‘padarius ‘ tokio grandiozo tai ne tik artimiesiems , bet ir pačioms būtų daug maloniau ir smagiau.

  14. Varle Legarija rašė:

    Imagine,
    ka tik pasidariau tavo salotas. Niu zinok, visai nieko. Taip kone sirdi man atgaivino. Labai paprastas receptukas, bet tikrai skanus. Aciu.

    Džiaugiuosi, kad patiko 🙂

  15. Ai, nu mano toks paprastukas sugalvotas. Siaip, skaniai iseina, bet kaip sakiau, biski pabodo.

    Mesa ir svoguna supjaustau ir padedu ant keptuves su aliejum, kad svogunai suminkstetu, o mesa is isores parustu. Dar pasudau, papipirinu su juodais ir raudonais pipirais. Ipilu pora geru saukstu tokio mirkalo ( vadinasi jis " Heinz worcestershire sauce" – niekas kitas kaip actas, vanduo, fruktoze, druska, ir soju skystis). Kai dar mesa buna vidury zalia, nuimu nuo ugnies, ir leidziu jai su svogunais ilsetis.
    As tuo tarpu jau bunu nuskabius sparaginiu pupeliu kotelius ir nosytes; nusilupus bulbytes ir supjauscius jas ( tik bulbytes) kvadraciukais. Pasudau, papipirinu ir sudedu viska i gan dubu inda. Tada uzdedu dar sviesto pora gabaliuku, paskui sudedu "pasiilsejusia" mesa su svogunais, ipilu koki puoduka vandens, iberiu smulkiai sudulkinu lauro lapu, petrazoliu, uzdengiu inda ( jei neturi dangcio, tai su folga, bet ten pabadau skyluciu) ir saunu viska i orkaite . Ten visi draugiskai shutinasi apie 1 su puse ar net 2 valandas, bet ant gan letos ugnies).
    Pries baigiant ten jiems shutintis, as papjaustau nugarine ( spirgus) labai mazais kvadraciukais, vel pasudau, papipirinu, ir iskepu keptuvej. Tada, jei per daug riebalu atsiranda nuo ju, as isgreibiu tuos spirgucius is paciu riebaliu, ir sudedu juos ten kur visi kiti draugai shutinasi, ir leidziu toliau jiems biski pasisutinti.

    Rezultatas man gaunasi toks: Mesa, labai minksta, vos ne burnoj tirpsta, pupeles minkstos, issutusios, bet vis dar palaikancios savo forma. Kai kandi i ja, isbega labai skanus skystis. Zodziu, visa shutyne gaunasi labai sultinga. O ir namuos taip uzkvimpa, kad visi alkani sunys subega vakarienes. 😆

  16. Tikrai skani sriuba.

    Supjaustau smulkiai petražoles, kopūstus. Juos sumetu į šalta vandenį ir statau ant ugnies. Ah taip dar įdedu buljono kubeli, arba vegetos, arba šeip prieskonių mišinukus išbandau.

    Tada žiūru ko "žalio" pas mane liko šaldytuve. Galima imti šparagus, galima kalafiorus, prie jų dar galima dadėti agurką, galima pamidorėli( vieną nediduką). Nor ir mėgstu sladžiasias paprikas čia jų nededu, netinka kažkaip man. Tai vat supjaustyti tai ne per smulkiausiai( bent man taip labiau patinka), ir uždengus gilia lėkšte ar bliūdeliu kolkas palikti ramybėje.

    Tada imuosi keptuvės. Išlydau jame sviestą, skaniau yra kai sviestas(ne riebalų mišinys) daugiau nei 82%. Tada iberiu truputėli kario, truputėli garstyčių miltelių. Prie jų eksperimentuojant buvau idėjęs truputėli baziliko, arba raudonėlių arba peletrūno(Bet ne kartu).

    Kokia minutėlę pakepinu ir dadedu kokį šaukštą, šaukštą su puse (galima ir daugiau) lęšių. Maišydamas juos apskrudinu kol jie paruduoja.
    Tuomet, kad suringtu visus aromatingus riebalus iš keptuvės įdedu sėlenų, ir pamaišęs, kad sugertu viską sumetu į verdanti puoda, kuriame jau verda kopustai. (Bet palei skoni galim sėlenų ir nenaudoti, daugumai manau taip skaniau bus).

    Tuomet priklausomai jei supjausčiau stambiai dedu papildomus supjaustysus "žalumynus"(Tuo kuriuos pakavojau po lėkšte).Jei smulkiai, dedu juos prieš pati galą.

    Tada dapilu kokia 50-100gr baltų natūralių vynuogių sulčių, bet galima ir iš pakelio, dėja pakankamai tinkamas pakelio variantas (Bandžiau ir kitus be nieko gero) tai "SANDOROS" baltų vynuogių sultys. Ir perpjovus per puse įdėti kokia kekę vynuogių.Dar įdedu kokia 50gr sviesto.

    Viską virti tol kol lęšiai netaps "įkandami" t.y. skaniai valgomi.

    Telieka tik drėbtis ir valgyti, prie jo tinka tos pačios vynuogių sultys, bet manau tiktu ir pusiau saldus baltas vynas.

    Jei kas nori maistingiau, ir sočiau užvirus vandeniui gali dasidėti kokių tais dribsnių. Beja vynuogių puselės sriuboj bus skanesnės jei jas prieš dedant , iš odelės pusės, šaukšteliu paspausime, "pritrėkšime".

  17. Reikes:
    1.vistienos papuku(file,krutineles)
    2.marinuotos paprikos
    3.konservuotu ananasu
    4.Vistienos prieskoniu
    5.imbiero saknies
    6.alyvuogiu aliejaus
    7.pomidoru padazo
    8.ryziu kaip garnyro

    i keptuve svaria ipilti aliejaus alyvogiu ikaitinti truputi ir supjaustyta vistiena pakepinti truputi kad apskrustu,tada supjaustyti ananasus ir paprikas smulkeis gabaliukais ir sudeti i vistiena keptuveje,tada ipilti nuo ananasu sulciu ir nuo paprikos sulciu kur buvo uzkonservuotos ideti truputi tomato ir vistienos prieskiu ir truputi tarkuotos imbiero saknies,viska troskinti,jei isgaruoja vanduo ipilti truputi vandens,patariu nuolatos ragauti kaip kiekviena produkta dedat tada jausit ko truksta, tada pasklaidyti apvaliai ryzius lekstej ir ant virsaus uzdeti vistiena…tos saldziarukstis,pikantiskas skonis

  18. nu tikiuosi patiks:)dar morkyciu ten patarkuoti galim:)))
    cia ne firminis bet vistiek parasysiu,gal kas nezino
    UZKANDA
    reikes :
    1.duonos baltos
    2.majonezo svelnaus indeli
    3.cesnako 1 skiltele
    4.fermentinio surio 55riebumo arba 50% 200-300gr.
    5.aliejaus

    ikaitinti alieju keptuvei ar fritiurinei sudeti jau supjaustuta duona lazdelem,
    paskui atskiram inde pasilditi majoneza sudeti surarduota suri ideti smulkei tarkuota cesnaka ir maisyti kol pasidarys vientisa mase padaza virti ant silpnos ugnies,kad po biski tirptu suris nepridegtu,tada duona sudeti duona i lekste ir apipilti padazu,galit pries tai dar duona patrinti cesnaku jei patinka aitriau

  19. nusiperki lazanijos lakstu… isverdi farsa.. kuo daugiau tuo geriau zinoma. ten dar pridedi kokiu prieskoniu nu kas sauna i galva.. tada paimi koki inda ar bleka.. paimi viena lazanijos laksta ir padedi ant blekos tada uzdedi to isvirto farso(su visu skysciu, nes kepant jis ishsigaruos.). ant virsaus prikrauni daug suuurio (as tai tarkuoju, jus galit gabalais po 300g det 🙂 taip kad skanaus…

  20. Lazanijos recepta jau maciau bet galvoju idet ir savo….

    Tai va nusiperki lazanijos lakstu geriausiai kad italiski butu nu nzn man bent jau skaniausi dedi juos i vandeni ipili pora saukstu aliejaus (kad nesukibtu) laikai juos ten kol pasidaro lankstus (kartais ateit ir atskirt… buna kad sukimba…) na kol mirksta galima pasigaminti pirmaji ydara… nusiperki maisyta farsa (jautiena/kiauliena) dedi i keptuve dedi dar svoguno pjaustyto (as dedu 2:3 santykiu bet siaip skonio reiklas) ir viska sukepi… ant galo deti gana nemazai pomidoru padazo viska gerai permaisyti ir dar pora minuciu pakepti… tada pasidaryt antrosios lazanijos ydara imam varskes ir tada jau fantazijos reikalas dekit prieskonius visus kurie jusu manymu tinka su varske tik atsargiai nepersudykite… (jei varske sausa galima ideti pieno arba vandens) Na jau turetu butu ismirke lakstai… tai imam bleka dedam du lakstus viena salia kito ant vieno dedam farsa ant kito varske tada vel dedam lakstus ir dedam gan stora sluoksni surio vel lakstas vel farsas,varske vel lakstas ir ant virsaus storas surio sluoksnis… tada i orkaite ir kepam kol suris mazumele parus nu arba kol atrodys kad viskas gerai 😀

Parašykite komentarą