Taigi.. saldus receptukai… pasidalinkit 🙂
23 thoughts on “Smaližiam (saldūs patiekalai)”
Parašykite komentarą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Įtraukiančios diskusijos visomis gyvenimo temomis
Taigi.. saldus receptukai… pasidalinkit 🙂
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Kokosiniai triufeliai
100 g sviesto,
100 g miltinio cukraus,
100 g tarkuoto balto šokolado,
150 g kokoso drožlių
Minkštą sviestą iki purumo išsukti su miltiniu cukrumi, įmaišyti tarkuotą šokoladą ir 100 g kokoso drožlių. Leisti masei atvėsti. Rankomis suformuoti vienodo dydžio rutuliukus ir apvolioti likusiose kokoso drožlėse. Jei turite, sudėkite viską į popierines formeles.
kokosiniai triufeliai
200 g sviesto;
pusė stiklinės cukraus pudros;
2 tryniai;
1,5 stiklinės kokoso drožlių;
100 g sausainių;
2 šaukštai kokosų likerio;
lašelis romo esencijos;
Sviestą ištrinti su cukrumi ir tryniais. Suberti sumaltus sausainius, stiklinę kokoso drožlių, supilti likerį bei romo esenciją. Gerai išmaišyti ir 2 valandas laikyti šaldytuve.
Iš atšalusios masės formuoti nedidelius rutuliukus. Kiekvieną pavolioti likusiose kokoso drožlėse.
DŽIOVINTŲ MORKŲ SALDAINIAI
200 g džiovintų morkų;
300 g razinų be kauliukų;
100 g lazdynų riešutų arba sezamo sėklų;
po 0,5 šaukštelio cinamono ir imbiero;
1 citrina;
1 stiklinė pakepintų avižinių dribsnių (kepti be riebalų iki gelsvumo).
Riešutus sausoje keptuvėje paskrudiname iki gelsvumo, nuimame žievelę ir sukapojame. Morkas ir razinas nuplauname, sumalame mėsmale, išspaudžiame cirtinos sultis, sudedame prieskonius, riešutų trupinėlius ir pakepintus dribsnius. Viską gerai išminkome. Į tešlą galima įdėti šaukštelį džiovintos dilgėlės miltelių, kelis šaukštus daigintų kviečių. Iš tešlos darome nedidelius saldainėlius, juos pavoliojame sausainių trupinėliuose.
(Saldainiai, sausainiai)
TIKRAS PAUKŠČIŲ PIENAS
10 kiaušinių;
2 stiklinės cukraus;
300 gr. sviesto;
1 šaukštas miltų;
1 stiklinė miltų;
40-50 gr. želatinos;
150 gr. (nepilna stiklinė) vandens;
Trynius suplakti su 1 stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandeniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudeti miltus ir pieną, maišant virti tol, kol pasidarys tiršta masė. Truputį ataušinus įdedama sviesto, vanilino, gerai išmaišoma.
Kol trinių masė aušta, suplakami baltymai būtinai iki standžių putų. Išbrinkinta želatiną ant ugnies ištirpinama ir po truputį supilama į baltymus ir gerai išmaišoma. Po to supilama trynių masė ir vėl viskas gerai išmaišoma. Galima supilti į formas. Stingdoma šaldytuve.
(Saldainiai, sausainiai)
zefyrai
3,5 stiklinės cukraus;
0,5 stiklinės vandens; cukraus sirupui;
0,5 stiklinės vandens želatinai;
2 šaukštai želatinos;
3 kiaušinio baltymai;
0,5 stiklinės cukraus pudros (apibarstymui);
Į šaldytą virintą vandenį supilti želatiną ir palikti 1,5 val.
Cukrų įpilti į vandenį ir virti iki tol, kol pradės virti dideliais burbulais. Pabandymui paimkite ant šaukštelio truputį sirupo, panardinkite į šaltą vandenį ir rankomis susukite rutuliuką. Jeigu rutuliukas išlaiko formą ir nelimpa prie rankų, sirupas jau gatavas.
Į karštą sirupą įpilti išbrinkintą želatiną ir plakti apie 20 min. Po to plona srovele supilti kiaušinio baltymus ir plakti dar 10 min.
Masę supilti į konditerinį maišelį ir išspausti zefyrus ant sviestinio popieriaus. Apdžiovinti ir apibarstyti cukraus pudra
jai rasiu tai dar įdėsiu 😀
Gaivus desertas
Reikes:
Indelio sutirstinto nesaldinto pieno
2 pakeliu zele (norimo skonio)
Vaisiu, uogu kokiu norit tik ne kivi.
Sutirstinto pieno indeli dedam i saldymo kamera ir paliekam daugmaz 2valandom. I puse litro karsto vandens supilam abu pakelius zele ir maisom kol visai istirps. Paliekam atvesti. Vaisius ar uogas nuplaunam, jei reikia pasmulkinam ir galima ideti i saldytuva (reiketu, jei karsta patalpoje). Po 2valadu isimam piena, atidarom, supilam i dubeni ar i maisytuva, supilam zele, isplakam, pilam ant vaisiu ir ismaisom. Sustigsta iskart, galima dar palaikyt saldytuve. Jei zele pradeda stingti dar nepraejus 2 val, galima piena isimt ir anksciau.
Paprasta ir gaivu. Skanaus.
Taip, skamba gan simple. O kodėl nesaldinto tirštinto pieno? Negalima saldinto?
Oni , bus per saldu ir nesijaus visokių priedų skonio. Tiktų ir grietinė.
Nesaldinto, nes jis beveik susala kameroj ir kai plaki su zele iskart viskas stingsta. Del grietines abejoju, o su ledais bandziau, nesigauna toks gaivus. Vasara kai buna braskiu, labai skanu ir laiko prie "puodu" uzima nedaug.
Beje, kai noriu ko nors saldaus, o tingiu laaabai, tai saldzia kakava (nesquik ar pan) sumaisau su grietine ir po truputi ragauju. Daug nesuvalgysi nes bus bloga, bet saldumynu troskima nuramina. Net juodo sokolado nebereikia 🙂
Stasys rašė:
Va va va, norėjau jau klaust, ar ne tas pats. Su grietine želė gi seniaudarydavo.
mmm…skanu… 8)
kas skanu? dar nepagamino 😆
Imam formą. pilam želės masę balintą su grietine , sukietėja . Pirmas sluoksnis. Antras sluoksnis – įvairių spalvų želės masės ( na jau paruoštos iš anksto ) gabaliukai. pridedam apelsinų ar mandarinų gabaliukų , riešutų lazdyno , mirkytų razinų , abrikosų , aguonų ( turi būti sumaišyta ) , užpilam skysta kitos spalvos želės mase. Sušaldom. Gaunasi labai sotus dalykas.
Mmm, net seilė ištįsi, Stasy, prisiminiau kaip kažkada tokį skanų želė tortą valgiau mmm..
Aha, geriausi receptai, tai tie, ką mes patys kadaise gaminom, o ne copy paste…. 🙄
Stasys rašė:
😆
Imagine rašė:
monika rašė:
TomukaS":17r75cqh] monika rašė:
Ar ne per vėlu 23 valandą? 😆
Imagine rašė:
labai skanu yra pertepti sausajniai su saldzia varskyte 😉
Kas kaloriju neskaičiuoja ir nori greitai kokiu saldainiu turėt. Patariu.
Imam grietines cukraus viska i viena puoda. Pries isilant puodui sumaisyti i viena mase. Kai i kais puodas virti kol pasidarys rudas(sviesiai arba tamsiai) kiekvienam pagal skoni. Skanaus 😀
Kaip tik turiu kondensofkės, bet labai tingiu valandą kankintis. 🙂
mmm…. kiek cia visko priraset 😳
joooo, ypač norėčiau pagal stasio receptą pasidaryt… prisiminiau senus laikus, kai batoną suvilgydavau vandeniu ir daaaaaaug kuciaus užberdavau, paskui per kambarius laxtydavau ir visur barstydavau 😈
PimP rašė:
KaLiL_ rašė: